Mitrea: Numirile de la MAI deranjeaza grupurile de interese din PSD

Duminica, 11 Ianuarie 2009, ora 18:18
3543 citiri
Mitrea: Numirile de la MAI deranjeaza grupurile de interese din PSD

Senatorul PSD Miron Mitrea sustine, pe blogul sau, ca adevarata cauza a scandalului de la MAI nu este incalcarea intelegerilor de guvernare dintre PSD si PD-L, ci interesele personale si de grup ale unor lideri PSD, care vor sa-si numeasca acoliti in posturi cheie.

"Ministrul Oprea si-a permis sa numeasca niste secretari de stat si niste sefi de departamente in ministerul pe care il conduce. Iar prin aceste numiri a deranjat anumite grupuri de interese din PSD", scrie Mitrea pe blogul personal.

El mai spune ca nu Geoana este cel care a reactionat "violent" la numirile de la MAI, ci "altii, mai mult sau mai putin sefi in partid, care s-au grabit sa-l ameninte pe Oprea cu decapitarea si abia apoi sa-l sune pe Geoana".

"Aceasta arata foarte clar adevarata cauza a scandalului: nu incalcarea nu stiu caror principii, ci interesul foarte personal al unora. Vor sa schimbe un ministru pus si aprobat tot de noi pentru ca nu i-a numit in nu stiu ce functii pe cei care le conveneau unor grupuri de interese din partid. Acest fel de a face politica, numai si numai in interes personal, poate distruge PSD.

Nu guvernarea eficienta, in folosul oamenilor, este obsesia unora din partid, ci numirea cu orice pret, in functii cheie, a unor acoliti de-ai lor. Daca, in anul 2009, asa intelegem noi, in PSD, sa facem politica, mai bine ne ducem care incotro vedem cu ochii", mai sustine fostul secretar general.

La final, Mitrea spune ca a sosit vremea ca PSD sa nu mai fie subordonat intereselor obscure, anuntand ca va lupta si el pentru acest lucru. "Insa eu cred ca sunt destui in partid care gandesc altfel. Care cred ca a venit timpul sa nu mai supunem interesele PSD unor interese personale sau de grup. Eu, unul, am inceput sa ma lupt pentru asta si nu voi da inapoi", conchide senatorul PSD.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Miron Mitrea, #interese grupuri PSD, #sanctiona Gabriel Oprea, #neculai ontanu , #PSD