Mitrea: PSD este "macinat" de grupurile de interese

Marti, 24 Martie 2009, ora 15:41
1275 citiri
Mitrea: PSD este "macinat" de grupurile de interese

Miron Mitrea, deputat PSD, recunoaste ca membrii social democrati sunt intr-o stare conflictuala, atat la centru cat si in teritoriu, iar salvarea partidului vine odata cu renuntarea la grupurile de interese si la promovarea incompetentei.

"Pe noi, pesedistii, ne-a tinut uniti extraordinara baza de membri de partid. Baza aceea pentru care ne-au invidiat adversarii. Ea ne-a dat forta, ea ne-a scos invingatori in alegeri. Apoi ne-a unit competenta. Alt lucru care ne-a tinut uniti a fost credinta oamenilor de la baza partidului ca puteam schimba tara dupa comunism. Ca o puteam moderniza. Putin am reusit. Dar nu suficient", noteaza Mitrea pe blogul personal.

Fostul ministru al Transporturilor sustine ca un alt liant pentru partid a fost credinta membrilor simpli in valorile stangii, in egalitatea de sanse si in echitatea sociala. Dar el noteaza ca in acest moment lucrurile care i-au tinut uniti nu mai sunt valabile.

"Dar in clipa de fata, motivul cel mai evident care ne tine impreuna este teama ca am putea sa fim inghititi, ca am putea sa disparem. Iar teama aceasta paralizeaza si naste actiuni haotice. Nu avem linistea si siguranta necesare pentru a construi strategii. Pentru a reprezenta speranta", a mai spus fostul ministru al Transporturilor.

Miron Mitrea sustine ca PSD este despartit acum de grupurile de interese care au devenit mai importante decat baza partidului.

"Membrii simpli de partid nu se mai aud, nu se mai vad. Se apeleaza la ei doar la alegeri. Politica de culise a devenit mai importanta in PSD decat politica oficiala, transparenta. Combinatorii au inceput sa ia locul competentilor. Ne desparte politica de gasca si faptul ca unii lideri considera cariera lor politica mai importanta decat viitorul partidului", a mai declarat deputatul PSD.

Miron Mitrea crede ca in aceasta perioada de criza economica, colegii lui trebuie sa se intoarca la valorile de stanga.

"Trebuie sa parasim gastile, intersele financiare si personale obscure, sa renuntam la promovorea incompetentei si sa adunam energia pozitiva a acestui partid pentru a promova cinstea, competenta si pentru a ii ajuta pe cei multi si tara. Trebuie sa reincepem sa respectam Romania si pe oamenii ei", mai sustine Mitrea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Miron Mitrea, #PSD dezbinat incompetenta, #PSD grupuri interese , #PSD