Oprisan: Am capul meu, am mintea mea, nu trebuie sa-mi spuna Mitrea ce sa zic

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 23:21
2414 citiri
Oprisan: Am capul meu, am mintea mea, nu trebuie sa-mi spuna Mitrea ce sa zic

Liderul PSD Vrancea a raspuns, marti, atacurile colegilor sai care au sustinut ca discursul rostit in cadrul sedintei Comitetului Executiv al social-democratilor de luni, in care a cerut demisia lui Mircea Geoana si a lui Viorel Hrebenciuc, ar fi fost, de fapt, scris de Miron Mitrea.

"In ultimele trei saptamani, impreuna cu colegii mei din Vrancea, in discutiile cu oamenii, cu colegii din partid din alte judete sau chiar din Bucuresti, am stat mult sa ma gandesc cum sa o luam de la capat, pentru ca aceasta infranegre si-a pus amprenta in viata PSD, mult mai mult decat cea din 2004. Nu am vrut sa gresesc si am stat si mi-am pus gandurile adunate pe hartie si de asta am citit de pe foaie, pentru ca nu erau doar ideile mele.

Nu m-am consultat cu Mitrea. Acum, in PSD, cine nu e de acord cu Viorel Hrebenciuc sau cu Mircea Geoana e catalogat ca fiind mana lunga de la Cotroceni si pupila lui Mitrea. Cand a venit Mitrea in PSD eu eram deja preedinte al Consiliului Judetean. Vreau sa intelegeti: am capul meu, am mintea mea, nu trebuie sa-mi zica Mitrea", a spus Oprisan, la Realitatea Tv.

Candidez. Vreau sa fiu vicepresedinte!

Intrebat de realizatorii emisiunii la care a fost invitat daca va candida pentru o functie in noua conducere a partidului, Oprisan a negat initial, insa a recunoscut, apoi, ca-si doreste foarte mult functia de vicepresedinte.

"Eu cred ca fiecare lider al PSD, mai ales cei din conducere, trebuie sa-si faca o analiza sa vada care sunt greselile pe care le-au facut... Eu am avut onoarea si demnitatea ca in cariera mea sa mai fac acest lucru: m-am mai autosuspendat, am demisionat...

Eu vreau sa fiu in PSD ceea ce vor hotari membrii PSD ca trebuie sa fiu. In acest moment nu candidez pentru nicio functie...in acest moment. (...) Dar da, vreau sa fiu vicepresedinte", a mai spus Oprisan.

Geoana la guvernare, de preferat unei infrangeri usturatoare

Liderul PSD Vrancea a reiterat ca principalul motiv pentru care Mircea Geoana a pierdut alegerile nu a fost fraudarea, ci erorile enorme ce au fost facute in timpul campaniei.

"Toate aceste lucruri au fost spuse, dar sunt imense erori care au costat foarte mult. In primul rand, vizita de la Timisoara, care a fost nepotrivita si intr-un mediu ostil si, in al doilea rand, o greseala copilareasca: vizita la domnul Vintu", a spus Oprisan.

Acesta a adaugat ca varianta cu Mircea Geoana in formula de guvernare ar fi fost de preferat acestei "infrangeri usturatoare" pe care a suferit-o PSD-ul.

"Insatifactia noastra ramane ca proiectul nostru, care ar fi insemnat accederea lui Geoana la guvernare, ar fi fost mult mai de preferat decat o infrangere usturatoare, dar care se datoreaza (sic!) adevarului ca Geoana a pierdut alegerile doar pe mana lui", a mai spus Oprisan.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...