Mitrea: Nu se pune problema unei coalitii intre PSD si PDL in urmatorii 10 ani

Marti, 13 Decembrie 2011, ora 10:05
1512 citiri
Mitrea: Nu se pune problema unei coalitii intre PSD si PDL in urmatorii 10 ani
Foto: B1TV

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni seara, ca nu exista nicio posibilitate ca in urmatorii 10 ani sa existe o coalitie intre PSD si PDL, dar si ca USL nu se va destrama in anul ce vine.

"Din cate stiu eu la ora actuala nu se pune problema unei coalitii intre PSD si PDL cel putin in urmatorii zece ani, dupa experienta avuta. Bine..eu zic zece ani si politica arata ca pot fi doi ani trei, cinci, sapte, insa sunt convins ca in 2012 nu se va pune problema desfiintarii USL-ului si USL-ul va merge bloc pentru formarea viitorului guvern" a declarat Mitrea la B1 TV.

Mitrea a vorbit si despre modificarea numarului de parlamentari, mentionand ca acestia nu sunt entuziasmati despre varianta scaderii numarului lor. Si subiectul Parlamentului unicameral a fost discutat.

"Eu nu vreau Parlament unicameral si nu o sa votez pentru el. Nu imi este opozabil un referendum consultativ.(...) A fost un referendum facut aiurea. Referendumurile se fac 'dupa'. Faci referendum consultativ: ce e aia? Este o inventie.

Nu stiu daca oamenii au fost manipulati. Au mers la vot de buna-credinta, nu le-a spus nimeni 'Veniti doar ca sa aflam noi ce ganditi'. Ca nu este un referedum dupa ce s-a adoptat in constitutie. Daca s-a modificat constitutia, referendumul este obligatoriu", a adaugat senatorul.

#Mitrea coalitie PDL PSD, #Mitrea Parlament unicameral , #senator