Deputatii care au lipsit de la sedinta BP spun ca nu au fost anuntati

Marti, 20 Mai 2008, ora 13:41
431 citiri
Deputatii care au lipsit de la sedinta BP spun ca nu au fost anuntati

Membrii Biroului Permanent al Camerei Deputatilor care au lipsit de la sedinta de marti in care trebuia sa se ia o decizie in cazul convocarii plenului pentru dosarul Miron Mitrea motiveaza spunand ca au au fost anuntati prea tarziu sau ca nu au stiut, informeaza Newsin.

Astfel, Ioan Muntean (PSD) a spus ca nu a fost anuntat de aceasta sedinta. "Nu m-a sunat nimeni, n-am primit niciun sms. N-am stiut, sunt in teritoriu si stiam ca nu se lucreaza saptamana asta. Cand eram la Bucuresti, imi trimiteau si zece sms-uri pe zi ca sa vin la votul final, acum niciun mesaj nu mi-au trimis", a precizat acesta.

In schimb, Daniela Popa (PC) a declarat ca a fost anuntata de sedinta, dar prea tarziu. "M-au anuntat ieri dupa-amiaza. Eu sunt la Cluj, in campanie. Daca s-ar fi anuntat cu o zi inainte, ar fi fost OK", a aratat deputatul.

Dupa ce initial a refuzat sa isi motiveze absenta in fata jurnalistilor, chestorul Camerei Deputatilor, Miron Ignat, a intrebat nedumerit: "Ce treaba am eu cu Mitrea?".

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor nu a intrunit marti cvorumul necesar pentru luarea unei decizii in legatura cu cererea de urmarire penala a deputatului PSD Miron Mitrea inaintata de DNA, doar cinci din 13 membri ai forului fiind prezenti.

Cei cinci deputati care s-au prezentat la sedinta conducerii Camerei sunt: presedintele Camerei, Bogdan Olteanu (PNL), secretarul Dan Radu Rusanu (PNL), vicepresedintii Valer Dorneanu (PSD) si Augustin Bolcas (PRM) si chestorul Gheorghe Albu (PD-L).

De asemenea au mai participat la sedinta si cativa reprezentanti ai grupurilor parlamentare: Aura Vasile (PSD), Bogdan Ciuca (PC), Varujan Pambuccian (minoritati), Ilie Merce (PRM).

La sedinta de marti au absentat Ioan Oltean (PDL), Ioan Munteanu (PSD), Gelil Eserghep (PRM), Daniela Popa (PC), Cornel Popa (PNL), Hunor Kelemen (UDMR) si Miron Ignat (minoritati).

La aceasta reuniune urma a fi dezbatut raportul intocmit de o subcomisie formata din deputati juristi, iar Biroul Permanent al Camerei urma sa decida asupra datei convocarii sedintei de plen in vederea discutarii in plen a documentului mentionat si a supunerii la votului a cererii DNA.

Dan Radu Rusanu a precizat la finalul sedintei ca, avand in vedere imposibilitatea luarii unei decizii, va fi convocata o alta sedinta a BP de catre Bogdan Olteanu.

Deputatii juristi au adoptat, saptamana trecuta, cu 20 de voturi pentru si 2 impotriva, raportul prin care cer plenului sa se pronunte pe solicitarea DNA privind inceperea urmarii penale a lui Miron Mitrea. In document nu se face o recomandare expresa in favoarea inceperii sau neinceperii urmaririi penale, ci cuprinde punctele de vedere ale deputatilor juristi si a celor sapte raportori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Șeful spionajului ucrainean, arestat în lipsă la Moscova. Falsul avocat pus de propaganda rusă să-l ”apere”
Presa de propagandă rusă a difuzat astăzi, 15 aprilie, informații că un „avocat al apărării” l-a reprezentat pe șefului Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Vasil Maliuk, pe...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#cvorum, #Miron Mitrea, #SMS, #deputati, #lipsa , #stiri Miron Mitrea