Miron Mitrea, exmatriculat de la doctorat

Luni, 11 Februarie 2008, ora 12:34
3423 citiri
Miron Mitrea, exmatriculat de la doctorat

Peste 100 de doctoranzi au fost exmatriculati de Scoala Doctorala a Universitatii Oradea, printre acestia numarandu-se si fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, scrie saptamanalul Bihoreanul in editia de luni.

Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt neindeplinirea obligatiilor asumate la admitere si depasirea perioadei de studii.

Liderul PSD s-a inscris la doctorat in vara anului 2002, cu teza intitulata "Strategia Guvernului privind dezvoltarea cailor ferate".

Saptamanalul dezvaluie ca inscrierea la doctorat a fostului ministru s-a facut sub indrumarea lui Teodor Maghiar, fost senator PSD, pe vremea cand acesta era rectorul Universitatii din Oradea.

Maghiar se afla de anul trecut sub ancheta la DNA pentru eliberarea mai multor diplome false si pentru falsificarea cifrei de scolarizare a Universitatii oradene in scopul alocarii de la Ministerul Educatiei a unor fonduri mai mari decat cele cuvenite.

"Bihoreanul" sustine ca inscrierea fostului ministru la doctorat s-a facut cu incalcarea unor reguli, cum ar fi aceea ca fostul rector al universitatii oradene avea dreptul sa conduca doctorate numai in domeniul Electrotehnica, nu si in Management. De asemenea, Mitrea nu a depus periodic, asa cum cer procedurile legale si regulamentele Scolii Doctorale, referatele de studii care sa ateste ca desfasura cu periodicitate activitatile de cercetare la care s-a angajat odata cu declararea temei de doctorat.

Se pare ca Miron Mitrea a fost doctorand pe un loc fara taxa, finantat cu circa 8 milioane de lei vechi lunar de Ministerul Educatiei si Cercetarii, si ca in urma exmatricularii va trebui sa returneze acesti bani.

Potrivit profesorului Ioan Felea, prorector al Universitatii Oradea, exmatricularea fostului ministru al Transporturilor a fost decisa in toamna anului trecut, cand conducerea Scolii Doctorale a constatat ca in peste o suta de cazuri doctoranzii Universitatii depasisera perioada admisa de lege pentru finalizarea studiilor. Intre ei, saptamanalul i-a descoperit si pe dr. Gheorghe Carp, directorul Spitalului de Copii si posibil candidat PD la Primaria Oradea, Ovidiu Tinca, fiul fostului sef al Centrului Zonal SRI, Lucian Bara, fiul decanului Facultatii de Mediu, Livia Banu, fosta sefa in Primarie, Horia Jarca, director in Prefectura

Hotararea Scolii Doctorale a fost intarita printr-o Hotarare a Senatului Universitatii, cu toate ca, potrivit profesorului Felea, asupra conducerii s-au facut presiuni pentru a nu se recurge la exmatriculari.

Citeste si:
Ce s-a întâmplat cu Toby, câinele adus de Ludovic Orban la sediul PNL. „5 ani de zile a fost tratat cu omenie, asta până de curând”
Ce s-a întâmplat cu Toby, câinele adus de Ludovic Orban la sediul PNL. „5 ani de zile a fost tratat cu omenie, asta până de curând”
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a scris pe Facebook despre câinele Toby, căruia susține că i-a găsit un adăpost la sediul PNL în urmă cu câțiva ani. Animalul ar fi primit acolo...
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Înscrisă în PSD încă de la 16 ani, deputata Oana Gianina Bulai a făcut slalom prin mai multe funcții obținute pe linie de partid, fie că au venit de la social-democrați, ori PDL, fiind...