Miron Mitrea, urmarit penal

Joi, 22 Martie 2007, ora 20:11
4616 citiri
Miron Mitrea, urmarit penal

Procurorii anticoruptie au dispus, joi, inceperea urmaririi penale impotriva fostului ministru al transporturilor Miron Mitrea, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in dosarul "Aviatia Utilitara". Mitrea este acuzat ca, in calitatea sa de ministru, nu a pus in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva.

DNA a preluat dosarul dupa ce Parchetul General si-a declinat competenta in acest caz.

SC Aviatia Utilitara Bucuresti SA a depus, la 17 decembrie 2004, la Parchetul General, o plangere penala impotriva lui Miron Mitrea, ministru al transporturilor in acea perioada, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata si nerespectarea hotararilor judecatoresti.

Procurorul de caz Ilie Eduard a dispus, prin ordonanta, neinceperea urmaririi penale fata de Miron Mitrea, dar Aviatia Utilitara Bucuresti a atacat acesta decizie printr-o plangere adresata inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pa 14 septembrie 2004, ICCJ a pronuntat o decizie prin care obliga Ministerul Transporturilor sa emita pentru Aviatia Utilitara Bucuresti un certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru suprafata de 89.830 de metri patrati de teren.

Potrivit reprezentantilor S.C. Aviatia Utilitara, "fostul ministru al transporturilor s-a pus in slujba unui grup de interese si a nesocotit deliberat hotararea judecatoareasca, refuzand sa emita documentul mentionat in Decizia inaltei Curti. Ulterior, conducerea S.N. Aeroportul International Bucuresti Baneasa S.A., impotriva careia s-au depus, de asemenea, plangeri penale, si care este cercetata de catre DNA, a perfectat un schimb fraudulos de terenuri cu grupul de interese la care s-a facut referire anterior, deposedand S.C. Aviatia Utilitara Bucuresti S.A. de o importanta suprafata a terenului atribuit de catre iCCJ".

Citeste si:
Ce s-a întâmplat cu Toby, câinele adus de Ludovic Orban la sediul PNL. „5 ani de zile a fost tratat cu omenie, asta până de curând”
Ce s-a întâmplat cu Toby, câinele adus de Ludovic Orban la sediul PNL. „5 ani de zile a fost tratat cu omenie, asta până de curând”
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a scris pe Facebook despre câinele Toby, căruia susține că i-a găsit un adăpost la sediul PNL în urmă cu câțiva ani. Animalul ar fi primit acolo...
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Meritocrație politică. Cine este blonda din PSD care a galopat prin funcții date de partid, specializată în ”shamanism”
Înscrisă în PSD încă de la 16 ani, deputata Oana Gianina Bulai a făcut slalom prin mai multe funcții obținute pe linie de partid, fie că au venit de la social-democrați, ori PDL, fiind...