Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Mitrea: Marii barbati politici ai tarii au trimis-o pe Andronescu la cratita

Joi, 23 Iulie 2009, ora 16:13
2172 citiri
Mitrea: Marii barbati politici ai tarii au trimis-o pe Andronescu la cratita

Miron Mitrea ii acuza pe marii barbati politici ai tarii ca au intervenit in scandalul de la Universitatea Spiru Haret si nu au lasat-o pe Ecaterina Andronescu sa isi faca treaba, trimitand-o "la cratita", fiind mai interesati de voturi, decat de reforma.

"Scandalul Spiru Haret a aratat inca o data ca noi, clasa politica actuala, nu putem sa ne ridicam la nivelul vremurilor pe care le traim. Ca nu putem sau nu vrem sa luam decizii importante, daca ele ne costa voturi.

Nu conteaza cat de mult pot contribui solutiile respective la insanatosirea societatii noastre grav bolnave, ci conteaza daca aceia care sunt nemultumiti de solutiile respective sunt multi sau putini, daca sunt slabi sau puternici, daca ies la vot sau nu ies la vot", noteaza deputatul PSD pe blogul personal.

Mitrea critica modul in care politicienii l-au incoltit pe ministerul Educatiei mergand pe ideea ca miile de studenti nefericiti pentru ca li se anuleaza diplomele vor fi un electorat mult mai motivat sa iasa la vot decat restul populatiei.

"Ministrul a constatat ca se dau exagerat de multe diplome, ca e a doua universitate din lume ca numar de absolventi si ca multi dintre acesti absolventi au terminat, de fapt, facultati neacreditate. Adica facultati pentru care ministerul nu garanteaza ca au fost capabile sa scoata specialisti in domeniile respective. Cu alte cuvinte, daca un absolvent al unei astfel de facultati ar avea pe mana, ca inginer sau doctor, vietile unor cetateni, Dumnezeu cu mila", mai noteaza social democratul.

Miron Mitrea a mai declarat ca studentii de la Universitatea Spiru Haret care au absolvit o facultate neacreditata si-au asumat riscurile de rigoare.

"Daca au fost pacaliti de cei de la facultate ii pot da in judecata, dar nu pot pretinde ca masura reparatorie recunoasterea diplomei. Taxele mai mici decat la alte facultati nu le-au dat de gandit? Cand vreau sa cumpar un lucru si acesta este mai ieftin decat valoarea lui de piata nu ma gandesc ce defectiuni ar putea ascunde?", se intreaba acesta.

Deputatul PSD de Vrancea mai spune ca statul poate fi acuzat ca a tolerat existenta acestor facultati si, din acest motiv, acordarea sansei de a da din nou examenul este corecta, dar in nici un caz nu pot fi lasate lucrurile asa cum sunt.

"Asta daca ne pasa de lege in Romania, de existenta unor reguli, a unor principii si de milioanele de romani care le respecta. Daca noi, politicienii, de dragul unor voturi, le aratam oamenilor corecti ca legile, regulile si principiile nu conteaza, suntem principalii raspunzatori de distrugerea credibilitatii statului roman si a viitorului Romaniei", mai scrie Mitrea.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Miron Mitrea, #scandal Spiru Haret, #acuza politicieni , #stiri Miron Mitrea