Mitrea nu exclude o inscenare in cazul deraierilor de tren

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 17:38
2041 citiri
Mitrea nu exclude o inscenare in cazul deraierilor de tren

Miron Mitrea nu crede ca deraierea de tren care a avut loc luni la Carcea a fost provocata de o mana criminala din randul ceferistilor si nu exclude sa fie vorba de un scenariu impotriva acestora, pentru a le strica imaginea.

Fostul ministru al Transporturilor a condamnat usurinta cu care Radu Berceanu s-a pronuntat in privinta unui sabotaj, transmite Inpolitics.

"Ceferistii sunt oameni foarte disciplinati si foarte responsabili, sunt un fel de a doua armata a tarii, nu ar face in vecii-vecilor un act de sabotare a cailor ferate, in mod cert ar opta pentru alte forme de protest, chiar radicale, cum ar fi intreruperea circulatiei trenurilor, blocarea garilor samd, dar in niciun caz un act care sa pericliteze vieti omenesti", a declarat Mitrea pentru Inpolitics.

Mitrea nu eclude, insa, un alt fel de sabotaj, avand in vedere amenintarile pe care le fac ceferistii intr-o perioada electorala delicata.

"Nu e exclus, teoretic, si iau in calcul aceasta varianta, o operatiune de sabotaj din partea unor structuri, sa zicem, oculte, tocmai pentru a arunca anatema asupra lucratorilor de la caile ferate, pentru ca in aceasta perioada electorala exista o mare nemultumire sociala, se pun la cale greve importante si e plauzibila o diversiune menita sa atraga oprobriul public asupra angajatilor CFR", a declarat el.

Mitrea a adaugat ca, cel mai probabil, este vorba de un furt. El spune si ca producerea a doua accidente asemanatoare intr-o singura zi nu e ceva iesit din comun, din cauza infrastructurii proaste fiind posibile chiar zece accidente pe zi.

#Miron Mitrea inscenare deraieri, #Mitrea deraiere tren inscenare, #Mitrea deraiere tren sabotaj, #Berceanu deraiere tren , #stiri Miron Mitrea