Mitrea scapa de urmarire penala pana dupa alegeri

Luni, 12 Mai 2008, ora 15:34
1078 citiri
Mitrea scapa de urmarire penala pana dupa alegeri

Votul Camerei Deputatilor in cazul avizarii inceperii urmaririi penale a lui Miron Mitrea ar putea fi dat dupa 1 iunie, in conditiile in care aceasta camera a Parlamentului are un program redus din cauza campaniei electorale pentru locale, anunta NewsIn.

Secretarul Camerei Deputatilor, Gelil Eserghep (PRM), a anuntat dupa sedinta Biroului Permanent de luni ca saptamana de munca se va incheia pentru deputati marti la pranz. Totodata, alesii nu vor lucra in saptamana 19-23 mai, intrucat s-a decis ca aceste zile sa fie consacrate prezentei in teritoriu. Astfel, singura perioada in care plenul s-ar putea pronunta pe cazul Mitrea este 26-30 mai, care ar putea fi insa si ea declarata una cu program in circumscriptii.

"Presupun ca deputatii vor reveni in Parlament dupa 1 iunie", a comentat, de altfel, Gelil Eserghep, precizand ca, deocamdata, este stabilit ca programul normal de lucru sa fie reluat pe 24 mai.

Potrivit declaratiilor facute joi de presedintele Comisiei juridice, Sergiu Andon, deputatii juristi se vor reuni marti la ora 9,00 pentru a dezbate pre-raportul pe care il va prezenta subcomisia care a studiat dosarul Mitrea. Deputatul PC a precizat ca in cadrul sedintei, parlamentarii ar urma sa il audieze pe deputatul PSD Miron Mitrea si vor decide prin vot secret daca vor recomanda plenului avizarea inceperii urmaririi penale sau nu.

Ramane insa de vazut daca deputatii juristi vor ajunge la o concluzie marti. Deputatul PNL Gheorghe Gabor a declarat pentru NewsIn luni ca Mitrea ar trebui audiat dupa ce deputatii juristi vor studia concluziile subcomisiei de ancheta. La randul sau, deputatul PD-L Petre Ungureanu a spus ca avand in vedere ca banuieste intentia PNL si PSD de a da un vot prin care inceperea urmaririi penale sa nu fie avizata, chestiunea nu se va transa decat dupa alegeri. "Eu simt ca avand in vedere ceea ce vor sa faca, le va fi rusine si vor astepta sa treaca alegerile", a afirmat el, intr-o declaratie acordata NewsIn.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au sesizat, luni, 21 aprilie, Camera Deputatilor cu privire la solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea, fost ministru al transporturilor in guvernul Adrian Nastase.

Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români sunt de acord cu introducerea votului obligatoriu. Procentul a crescut considerabil față de acum 10 ani SONDAJ
Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda...
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Alegeri prezidențiale în Macedonia de Nord. Actualul președinte ar putea să piardă puterea
Aproximativ 1,8 milioane de cetăţeni din Macedonia de Nord sunt aşteptaţi miercuri la vot pentru a alege viitorul preşedinte al ţării, transmit AFP şi DPA. Secţiile de votare s-au...
#Mitrea, #urmarire penala, #alegeri , #stiri Miron Mitrea