Mitrea: Unde sunt politicienii cu viziune?

Duminica, 10 Ianuarie 2010, ora 09:53
2021 citiri
Mitrea: Unde sunt politicienii cu viziune?

Bugetul pe 2010 este unul pasiv, prin el nu se incearca pornirea si ambalarea celor doua motoare principale prin care se poate realiza cresterea economica, sustine Miron Mitrea.

"Este un buget pasiv, construit ca reactie la ce se intampla in interiorul si in exteriorul tarii si nu incearca sa porneasca motoarele de crestere economica (...) Cresterea economica se obtine pornind si ambaland doua motoare principale: exporturile si investitiile interne. Bugetul pentru 2010 se bazeaza pe un singur motor, cresterea exporturilor. Prin cresterea exporturilor, guvernul Boc spera sa obtina un Produs Intern Brut (PIB) cu 1,3 % mai mare decat in 2009", scrie Miron Mitrea pe blogul sau, intr-o postare intitulata: "Unde sunt politicienii cu viziue?"

Acesta atrage atentia ca autoritatile guvernamentale de la Bucuresti isi bazeaza strategia "exclusiv pe ce fac altii".

"Cum stimuleaza guvernul roman exporturile? Nu stim. N-am auzit de vreun plan care sa implice Eximbank sau alte masuri de sprijin pentru exportatori", mai scrie Mitrea.

La capitolul investitii interne, al doilea motor prin care s-ar putea realiza crestere economica, Mitrea sustine ca este "jale".

"Acestea nu numai ca nu cresc, asa cum ar trebui, ci chiar scad comparativ cu 2009, de la 3,3 miliarde lei la 2,9 miliarde lei. Daca cu banii din 2009 n-am construit mai nimic, va dati seama ce vom face in 2010, cu fonduri si mai putine. In schimb, constatam ca avem o crestere la cheltuielile de personal, de la 15,3 miliarde lei anul trecut, la 16,9 miliarde lei anul acesta. E de neinteles cum, inghetand pensiile si salariile si dand afara 100 de mii de bugetari, guvernul nu reuseste sa reduca cheltuielile de personal si sa gaseasca bani pentru investitii", concluzioneaza Mitrea.

Eveniment Quarterly Report

PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
Reprezentanţii PMP au dezminţit „fumigene” apărute în spaţiul public potrivit cărora partidul ar fi în discuţii pentru o fuziune cu PNL. Partidul Mişcarea Populară vrea să fie parte...
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
#Miron Mitrea, #buget pasiv, #repornire motoare economice , #stiri Miron Mitrea