Urmarirea penala a lui Mitrea va putea incepe in cateva zile

Miercuri, 10 Septembrie 2008, ora 14:02
731 citiri
Urmarirea penala a lui Mitrea va putea incepe in cateva zile

Documentele care consemneaza demisia lui Miron Mitrea din Camera Deputatilor vor fi trimise la Parchet saptamana viitoare, fapt ce va permite inceperea urmaririi penale impotriva acestuia.

Cu toate acestea, secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a avertizat ca demisiei efective ii urmeaza o procedura relativ complicata, care poate intarzia oficializarea renuntarii lui Mitrea la functia de parlamentar.

"Camera a intrat intr-o procedura organizatorica. Domnia sa preda tot efectivul pe care l-a avut ca parlamentar. E vorba de procese-verbale, fiindca nu vorbim doar de persoana lui Miron Mitrea, ci si de oamenii din biroul sau de parlamentar, de la Vrancea si din Bucuresti. Sunt oameni care vor trebui sa-si schimbe locul de munca. Nu e asa de simplu, sunt chestiuni care dureaza", a precizat Zgonea.

Conform estimarilor acestuia, presedintele Camerei Bogdan Olteanu va fi in masura sa trimita procurorilor, saptamana viitoare, intreaga documentatie care sa ateste incetarea calitatii de deputat a lui Miron Mitrea.

Directia Nationala Anticoruptie asteapta un raspuns oficial de la presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, privind depunerea demisiei de catre Miron Mitrea, pentru a putea continua procedurile in cazul social-democratului, au declarat, marti, reprezentantii DNA.

Astfel, purtatorul de cuvant al DNA, Livia Saplacan, a declarat marti ca exista anumite proceduri ce trebuie urmate. "In data de 4 septembrie, am solicitat presedintelui Camerei Deputatilor sa ne comunice oficial daca deputatul Miron Mitrea si-a depus demisia, potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor. Pana astazi, nu am primit niciun raspuns, deci nu suntem in masura sa declansam urmarirea penala", a afirmat Livia Saplacan.

Social-democratul Miron Mitrea si-a prezentat, pe 3 septembrie, demisia in fata plenului Camerei Deputatilor, motivandu-si gestul ca singura modalitate de a iesi din situatia "neonoranta" in care a fost pus, si a reclamat, cu acest prilej, "abuzurile care se intampla intr-o anumita parte a procuraturii".

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au sesizat, pe 21 aprilie, Camera Deputatilor cu privire la solicitarea de incepere a urmaririi penale in cazul lui Miron Mitrea.

Miron Mitrea, ministru al lucrarilor publice, transporturilor si locuintei in perioada decembrie 2000 - iunie 2003, respectiv al transporturilor, constructiilor si turismului in perioada iunie 2003 - decembrie 2004, este acuzat de savarsirea infractiunilor de luare de mita, instigare la fals in inscrisuri oficiale si uz de fals, ultimele doua in legatura directa cu infractiuni de coruptie, instrumentate in dosarul numarul 49/P/2006, preciza un comunicat de atunci al DNA.

Citeste si:
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Vlad Voiculescu cere demisia lui Robert Negoiță: ”Nu ne mai surprinde, un alt primar care se trage din PSD a fost trimis azi în judecată”
Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, îi cere demisia lui Robert Negoiţă, după ce primarul Sectorului 3 a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu şi un prejudiciu de...
Dosarul achitării lui Ionuț Negoiță de la Dinamo: Procurorii nu s-au uitat cu atenție în acte, iar inculpații n-au „dosit” nimic MOTIVARE
Dosarul achitării lui Ionuț Negoiță de la Dinamo: Procurorii nu s-au uitat cu atenție în acte, iar inculpații n-au „dosit” nimic MOTIVARE
Ionuț Negoiță, fost acționar al Dinamo, precum și practicienii în insolvență și administratorul special al SC Dinamo 1948 SA au fost achitați în primă instanță deoarece n-ar fi ascuns...