Partidul Miscarea Populara va lua fata PDL - sondaj

Joi, 15 August 2013, ora 15:27
3150 citiri
Partidul Miscarea Populara va lua fata PDL - sondaj

Partidul Miscarea Populara va reusi sa ia fata PDL, pe fondul sustinerii tot mai mari de care se bucura noua formatiune politica - fosta fundatie - cea mai elocventa fiind cea a presedintelui Traian Basescu.

Mai mult de doi din cinci - 41,30 la suta - respondeti ai sondajului online realizat de Ziare.com sunt de parere ca Miscarea Populara va depasi PDL in preferintele electoratului de dreapta.

In schimb, 28,92 la suta dintre cei care au votat considera ca partidul condus de fostul deputat democrat-liberal Eugen Tomac nu va reusi sa ia fata PDL, in timp ce aproape o cincime dintre respondenti, adica 19,63 la suta, apreciaza ca cele doua partide vor colabora.

Sondajul a fost realizat in perioada 10-14 august, iar la el au raspuns 3.714 persoane.

Dilema pe partea dreapta a Opozitiei: Va reusi Miscarea Populara sa ia fata PDL? - Sondaj Ziare.com

Alternativa de dreapta a politicii romanesti, aflata in Opozitie, pare mai dezmembrata ca oricand, iar PDL isi gaseste un contracandidat chiar in fostii sai adepti, reuniti in Partidul Miscarea Populara - "partidul lui Basescu".

Liderul Miscarii Populare, lansata initial, la sfarsitul lunii martie, sub titulatura de fundatie, este fostul deputat PDL Eugen Tomac, printre membrii acesteia numarandu-se Teodor Baconschi, Adrian Papahagi sau Cristian Petrescu, iar printre sustinatori se afla si fostul ministru al Turismului Elena Udrea.

Democrat-liberali exclusi din PDL daca se inscriu in Miscarea Populara? Da si nu prea

Partidul Miscarea Populara a fost lansat - "Suntem partenerii presedintelui" (Video)

De partea cealalta, PDL se teme ca, odata cu o parte dintre membrii sai importanti, va pierde si din electorat - de fapt marea miza a migratiei de pe dreapta.

Vicepresedintele Alin Tise a spus ca este "rusinos" ca fostii democrat-liberali "fura" oamenii PDL, iar europarlamentarul Theodor Stolojan si-a manifestat speranta ca Miscarea Populara sa nu racoleze din randurile democrat-liberalilor. Nu in ultimul rand, liderul PDL Cluj, Daniel Buda, a recomandat partidului nou aparut "sa nu ravneasca" la electoratul PDL.

Alti democrat-liberali care si-au aratat dezacordul cu aparitia Miscarii Populare sunt vicepresedintii Sulfina Barbu, Ioan Oltean si Cezar Preda, ultimul afirmand ca in randul adeptilor Miscarii Populare s-au gasit "desteptii si curatii pamantului" si ca organizatia nu va avea succes.

#Miscarea Populara PDL, #membri PDL Miscarea Populara, #lansare partid Miscarea Populara, #Miscarea Populara electorat PDL, #Traian Basescu Miscarea Populara , #partid