Democrat-liberali exclusi din PDL daca se inscriu in Miscarea Populara? Da si nu prea

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 20:15
3531 citiri
Democrat-liberali exclusi din PDL daca se inscriu in Miscarea Populara? Da si nu prea

Miscarea Populara nu este vazuta cu ochi buni in PDL, cu atat mai mult cu cat unii democrat-liberali ar dori sa se inscrie in fundatia lansata de apropiatii presedintelui Traian Basescu.

Acest lucru este dezbatut de liderii pedelisti, unii fiind de parere ca cei care isi doresc o inscriere in Miscarea Populara ar trebui "ajutati" cu excluderea, in timp ce altii sustin ca "nici vorba" despre o asemenea masura in interiorul partidului.

Potrivit vicepresedintelui PDL Alin Popoviciu, este vorba despre o discutie pe care liderii PDL au avut-o in Biroul Permanent National de luni, in care au fost mai multe pareri si in care presedintele Vasile Blaga le-a cerut acestora sa se gandeasca pana la urmatorul BPN care este cea mai buna solutie.

Popoviciu: Ce nu ofera PDL de vor sa mearga in Miscarea Populara? Daca te vezi acolo, nu vad ce mai cauti in PDL

"Intr-adevar, a fost si o discutie legata de faptul daca pe membrii PDL care se inscriu in Miscarea Populara ar trebui sau nu sa-i dam afara. Pentru ca atata timp cat Miscarea Populara si PDL au programe mai mult de 90 la suta identice, nu vad de ce un membru al PDL ar trebui sa se inscrie in Miscarea Populara. Adica ce nu ii ofera PDL ca sa mearga acolo? Asta a fost singura discutie. Urmeaza ca la urmatorul BPN sa se si ia o decizie in acest sens. Presedintele Vasile Blaga a zis 'Ganditi-va o saptamana si fiecare sa vina cu o propunere legata de acest subiect'.

Sunt parerile impartite, unii vor sa-i dam afara, altii au cerut sa fie dati afara imediat ce mai au pozitii contrare partidului. Atata timp cat tu spui ca te vezi in 2016 alaturi de Miscarea Populara, atunci nu vad ce mai cauti in PDL. Altii au spus ca e bine sa avem o discutie cu ei, de-aia si parerile sunt impartite si in urmatorul BPN, de luni, sigur se va transa aceasta problema, intr-un fel sau altul", a declarat deputatul PDL, pentru Ziare.com.

Intrebat cine sunt democrat-liberalii vizati de aceste posibile excluderi, Popoviciu a raspuns: "Nu vreau sa va dau nume, toti cei care fac asemenea declaratii, toti cei care spun ca se simt mai apropiati de Miscarea Populara, nu trebuie sa mai pronunt eu nume".

"Daca se simt mai apropiati de Miscarea Populara, este mai bine sa-i lasam sa plece, dandu-i afara din PDL. Nu vad de ce sa-l mai tinem"

Vicepresedintele PDL a subliniat ca a spus in BPN ca este unul dintre cei care doresc sa se aplice regula celor "3 D" in partid, stabilita la congres si care este "unul dintre atuurile pe care Vasile Blaga le are si le-a si avut la congres".

"Adica, dupa ce dezbatem si discutam o problema in interiorul partidului, o sa luam o decizie, iar acea decizie trebuie urmata de disciplina in partid, adica toata lumea se supune deciziei care a fost votata. In momentul de fata, la noi se intampla aceste lucruri, dar daca vrem disciplina in partid, trebuie sa ne supunem regulilor partidului, ca de-aia facem parte din partid.

Sunt unul dintre cei care isi doresc sa se aplice aceasta regula a celor '3 D' si asta inseamna ca dupa ce am stabilit un lucru in partid, (...) acel membru care nu se supune trebuie intr-adevar sa suporte niste consecinte, de la sanctiuni si pana la excludere, depinde de gravitatea afirmatiilor pe care le face.

Asta nu pot sa o stabilesc eu, asta o stabileste BPN, in functie de gravitatea declaratiilor facute, nu putem sa-i dam pe toti afara. Eu sunt de principiu sa aplicam aceasta regula si, daca unii se simt mai apropiati de Miscarea Populara, cred ca cel mai bine este sa-i si lasam sa plece la Miscarea Populara, dandu-i afara din partid", a sustinut Alin Popoviciu.

Acesta a recunoscut insa ca este vorba despre cazuri singulare, doi sau trei pedelisti. Totodata, deputatul PDL a explicat ca el este unul dintre cei care crede ca, atata timp cat cineva spune ca se simte mai apropiat de Miscarea Populara, "daca nu va pleca acum, sigur o va face mai tarziu".

"Nu vad de ce ar trebui sa-l mai tinem in partid, atata timp cat el se simte mai apropiat de Miscarea Populara decat de PDL. Omul si-a spus punctul de vedere... Prin asta eu nu pot sa inteleg decat ca se va intampla mai repede sau mai tarziu si oricum va pleca", a mai spus Alin Popoviciu

Udrea: M-as inscrie in Miscarea Populara daca se transforma in partid

Prim-vicepresedintele PDL Andreea Paul, a fost mai retinuta, afirmand ca nu s-a discutat nimic oficial legat de acest subiect si ca au existat doar opinii personale, fara a se lua vreo decizie.

"Nu vreau sa comentez, pentru ca n-a fost nicio discutie oficiala legata de subiect. (...) Au existat opinii personale, dar nu s-a luat nicio decizie si nici nu s-a pus problema luarii acestei decizii. A fost doar o dezbatere interna de partid, (...) nu vreo discutie sau decizie oficiala", a spus Andreea Paul, pentru Ziare.com.

Intrebata daca vor continua discutiile pana la o decizie, deputatul PDL a raspuns: "Parerea mea este ca nu".

"Parerea mea este ca vom respecta statutul exact cum scrie negru pe alb. Prima regula din Partidul Democrat Liberal, condus de Vasile Blaga, este sa fie respectate regulile. Iar ele sunt incluse in Statutul partidului", a mai declarat prim-vicepresedintele PDL.

Cristian Preda demisioneaza din conducerea ISP si se afiliaza la Miscarea Populara

Prim-vicepresedintele PDL Dorin Florea a spus insa, pentru Ziare.com, ca "nici vorba" sa fie excluderi din PDL din cauza ca unii democrat-liberali ar vrea sa se inscrie in Miscarea Populara.

"Nu, nici de vorba, informatia e total gresita, sa nu cadeti in plasa asta. Nu s-a luat nicio decizie, Miscarea Populara isi vede de treaba ei, nu avem nicio treaba. Noi avem treaba de reconstruit partidul si refacut relatia cu societatea romaneasca, punct. Deci nicio decizie, va spun clar, ca am fost acolo", a spus primarul municipiului Targu Mures.

Acesta a subliniat si ca nu va fi nicio problema de acest fel pe viitor si ca acest subiect nu preocupa "de niciun fel" PDL in prezent.

"Ne procupa doar singura problema care s-a discutat, reuniunea partidului, a responsabilitatilor mari care ii asteapta pe fiecare - prim-vicepresedinte, vicepresedinte - pentru problemele mari de refacere a partidului in teritoriu si principalelor probleme ale romanilor sa fim capabili sa le dam solutii.

N-avem treaba nici cu certurile interne ale USL, n-avem treaba cu nimic. O opozitie ferma, dar in primul rand sa oferim romanilor solutii la ceea ce vedem ca este in Romania. (...) Deci nici de vorba! Daca nu eram acolo, va spuneam ca probabil s-a discutat. Dar nu s-a discutat", a mai afirmat Dorin Florea.

Pleaca Baconschi din PDL? Nu mai am chef sa-mi pierd vremea cu tentative patetice de a "vindeca" partidul (Video)

Deputatul PDL Elena Udrea a spus, marti, ca nu exclude inscrierea sa in Miscarea Populara, in ipoteza in care fundatia s-ar transforma in partid si "s-ar deschide oamenilor politici": "Nu vad un pericol pentru PDL in Miscarea Populara, in sensul in care cred ca ar trebui sa fim parteneri si nu in competitie".

In plus, europarlamentarul PDL Cristian Preda a decis sa demisioneze din board-ul Institutului de Studii Populare, fundatia oficiala a PDL, si sa se afilieze Miscarii Populare, in timp ce fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, sustine ca cel mai probabil isi va gasi un drum separat de PDL, alaturi de Fundatia Crestin Democrata si grupul asa-zisilor reformisti.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...