Miscarea Populara, intre neputinta si umilinta (Opinii)

Marti, 13 Martie 2012, ora 09:20
1898 citiri
Miscarea Populara, intre neputinta si umilinta (Opinii)

Cand politicienii nu mai au a face cu buna guvernare si cu tinuta morala, cautand cu disperare si frica o cale de a-si conserva privilegiile si jilturile banoase ale Puterii, tocmai atunci ies la iveala dedesubturi compromitatoare. Ca acum.

Priviti-i pe bravii lideri PDL in frunte cu supercompetentul Boc care n-aveau nicio evaluare sau prognoza stiintifica asupra maretelor reforme cu taieri de salarii si totusi le-au taiat. La fel cum nu aveau o idee clara despre ce se va intampla cu cresterea TVA, dar au facut-o.

Taierile, regrete eterne

Acum regreta. Asa cum fusesera avertizati din vreme, masurile n-au avut efectele scontate, economia nu s-a redresat decat in cifre pe care nu le cred nici ei insisi. Cateva voci de economisti liberali li s-au opus, dar decizia a fost la latitudinea lui Boc.

El si-a aratat, odata cu muschii, adevarata fata si a taiat in carne vie. Insa doar presedintele a avut curajul sa anunte hotararea luata pe genunchi, semn ca i-a convenit. Ba chiar ne-a zambit cu satisfactie.

Decizia a fost atat de laudata de activisti si jurnalisti de casa, ca au curs si curg garla tone de cerneala in EVZ, RL etc. Luni intregi i s-au dedicat poeme si omagii la TVR, B1TV etc. Si iata ca trebuie corectata. Asa, dintr-un condei bont, s-au pierdut 2 ani, au murit mii de bolnavi fara medicamente, scoala e tot mai saraca, numarul nescolarizatilor atingand cote alarmante, iar drumurile sunt si mai proaste.

Esec si iresponsabilitate

In loc sa-si asume raspunderea esecului si sa construiasca proiecte, sa caute solutii pentru recesiunea ivita iarasi la orizont, PDL da in patima lui Lazar de la Rusca: "Alei, railor, alei, / Striga Lazar spre misei, / Slaba vi-i taria, slaba, / Nici cat jumatate boaba, / Nici cat fir, nici cat graunte, / Dar a noastra-i cat un munte: / Noi cu tara, cu norodul, / Voi cu pulberea si glodul! / Noi cu oamenii cei buni, / Voi cu lupii-n vagauni!" (Dan Desliu, 1949).

Nume grele in partid, Ioan Oltean, Lazaroiu, tocmai asta fac: preamaresc realizarile partidului care a acaparat tot ce era functie in stat. Cica doar PDL e competent si capabil de dragoste netarmurita fata de patrie si popor.

Astfel ca "o sa ne fie dor de domnul presedinte Emil Boc", doar el a avut forta si curajul... Insa partidul nu "proceseaza" ce zice dl Oltean. De planuri de salvare a economiei le arde lor, cand campania electorala ii frige la degete?

PDL + faliti = Miscarea Populara

Vazand ca nimeni n-are curajul, nici vointa sa li se alature, in afara clientilor faliti ca Becali PNG, Pavelescu & Milut PNTCD si altii ca dansii, si-au dat seama ca trebuie sa schimbe stratagema. Altfel nu vor putea pacali pe nimeni.

Dupa aceasta lectie de "neputinta", a urmat lectia de "umilinta" tinuta de Lazaroiu, deoarece alte sanse de a iesi din starea de izolare PDL nu are, iar riscul de a fi singur contra tuturor in campanie trebuie evitat. Si acest risc i-a prins bine dlui Basescu in 2007 si 2009.

In plus, "daca UNPR si Miscarea Populara isi dau la picioare, scorurile se pot schimba dramatic. UNPR nu-si va atinge obiectivele, PDL va avea de pierdut, iar USL ar putea sa castige doua-trei procente si sa ajunga la peste 40 la suta". Nu va uitati la procente, dl Lazaroiu lucreaza cu cifre proprii.

Imnografie si demonizare

Afirmatia a trezit ca la comanda corul imnografilor din mediile de partid, iar postacii fac bataturi la degete pe tastatura: "Lazar canta-n glas de struna/ Calea noua, viata buna:/ Soare-n suflet si-n ogoare/ Taranimii truditoare."

Concomitent Antonescu si Ponta sunt numiti cersetori la portile Puterii, abia asteptand sa inhate ciolanul guvernarii, pe care chiar PDL il ... proceseaza. Fiind cu ciolanul in gura, tocmai ei isi demonizeaza opozantii in mass-media.

Or asta ii va victimiza si le va creste cifra din sondaje. Specialistii in PR portocaliu au uitat ca, printr-o astfel de tactica, atat dl Iliescu cat si dl Basescu si-au adjudecat mandatele.

Politica in marsarier

Din pacate, perspectivele Miscarii Populare nu se arata la fel de promitatoare. Cu o oaste de stransura din fripturisti si profitori, care vor trada la primul semn de slabiciune, cu niste comandanti de osti precum Boc la volan, Ioan Oltean la chibitat, iar Lazaroiu la schimbatorul de viteze, proiectata miscare politica se va inscrie pe acelasi drum sinuos al politicii romanesti care prinde elan doar in marsarier.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com