Se strang semnaturi pentru un nou partid - Miscarea Populara (Video)

Sambata, 25 Mai 2013, ora 14:55
2760 citiri
Se strang semnaturi pentru un nou partid - Miscarea Populara (Video)
Foto: miscareapopulara.eu

Fundatia "Miscarea Populara" anunta inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta, numit Partidul "Miscarea Populara".

Conform unui comunicat al fundatiei remis presei, in urma consultarilor membrilor Fundatiei "Miscarea Populara", care au avut loc in perioada 20-24 mai, pe site-ul sau, s-au constatat urmatoarele rezultate: 58% doresc sa existe si fundatie si partid, 31% doar partid, 11% doar fundatie.

"Ca urmare a acestor rezultate, membrii-fondatori au decis inceperea formalitatilor legale pentru infiintarea unui partid de centru-dreapta. Partidul se va numi Partidul Miscarea Populara", precizeaza sursa citata.

Consilierul prezidential Daniel Funeriu a explicat la postul B1 TV ca "membrii fundatiei au decis ca este necesar un vehicul politic care sa duca inainte agenda".

"Am inceput astazi strangerea de semnaturi aici, la Timisoara, unde am lansat filiala Timis. Procesul va urma cursul firesc, cand vom avea toate actele, cand toate conditiile legale vor fi indeplinite, vom inregistra partidul", a precizat Daniel Funeriu.

Acesta a adaugat ca pana acum partidele se "strangeau in jurul unor interese mai mult sau mai putin legitime", in timp ce Partidul Miscarea Populara ii va reuni pe membrii sai "in jurul unor valori".

La randul sau, presedintele fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, a declarat la postul de televiziune citat ca noul partid se va numit "Partidul Miscarea Populara, asa cum se numeste si fundatia, care va ramane".

"Fundatia va fi precum fundatiaa unei case, iar partidul va asigura promovarea proiectului(...) Fundatia va ramane ca un gardian, sa monitorizeze ce face partidul", a precizat Marian Preda.

Totodata, consilierul prezidential Gabriel Berca a declarat pentru Mediafax ca va fi implicat in infiintarea Partidului "Miscarea Populara" si are toata disponibilitatea de a fi membru, intrucat legea ii permite acest lucru, mentionand ca s-ar putea alatura si persoane din PDL din "esalonul doi si trei" si care nu sunt controversate.

"Legea imi permite sa fiu membru de partid, nu permite sa am functii in partid, si bineinteles ca am toata disponibilitatea, pentru ca eu cred ca e necesara o alternativa pe zona de dreapta. (...) Din pacate, opozitie nu prea se mai face in Romania. In Bacau, de exemplu, nu mai exista opozitie, totul e un blat generalizat", a sustinut consilierul prezidential.

In schimb, consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat pentru Agerpres ca nu se va inscrie in viitorul partid Miscarea Populara. "Raman in Fundatia Miscarea Populara. Nu ma inscriu in partid", a spus Lazaroiu.

Pe de alta parte, europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat pentru Mediafax ca infiintarea Partidului Miscarea Populara e o reactie de alternativa la un "PDL care este lesinat", iar daca in aceasta formatiune se vor reuni suporterii lui Traian Basescu, iar PDL isi mentine linia actuala, se va alatura Miscarii.

Fundatia Miscarea Populara a informat marti ca a initiat consultarea aderentilor cu privire la oportunitatea infiintarii unui partid politic care sa sustina proiectele lansate de fundatie si care sa preia numele acesteia. Aderentii sunt invitati sa trimita raspunsurile lor pana vineri, 24 mai, la miezul noptii, formularul de consultare fiind disponibil pe site-ul Miscarii Populare.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, marti, la RFI, ca partidul pe care l-ar infiinta Fundatia Miscarea Populara isi doreste aliante cu partide de dreapta, fiind deschis catre oameni din alte formatiuni, inclusiv din PDL, care, in opinia acestuia, ar putea sa nu mai existe in 2016.

Lazaroiu a mai sustinut ca noul partid ar trebui sa evite aliantele eterogene, cu partide care nu sunt de dreapta.

"In mod evident, acest partid, Miscarea Populara, isi doreste aliante cu partide de dreapta. Nici PSD, nici PNL nu sunt partide de dreapta. A, ca sunt parti din zona liberala, din zona PNL, care si-au pastrat in ciuda aliantei cu PSD, orientarea de centru-dreapta, asta e o chestiune adevarata, dar si PNL si PSD sunt partide de stanga si, dupa cum se vede, e bine sa eviti aliantele astea eterogene in care vine si stanga si dreapta si nu mai stii care din ce familie face parte", a mai spus consilierul prezidential.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Miscarea Populara partid, #Partidul Miscarea Populara, #Lazaroiu Miscarea Populara , #Sebastian Lazaroiu