Miscarea Populara si-a facut filiala la Brasov

Duminica, 02 Iunie 2013, ora 20:06
2489 citiri
Miscarea Populara si-a facut filiala la Brasov

Presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, si consilierii prezidentiali Sebastian Lazaroiu si Cristian Hrituc s-au intalnit duminica la Brasov cu reprezentanti ai viitoarei filiale a fundatiei, care urmeaza a se constitui "in maximum zece zile".

Marian Preda a declarat intr-o conferinta de presa ca la intalnire au participat 75 din cele 195 de persoane care doresc sa se inscrie in filiala Brasov a Fundatiei Miscarea Populara, cu care a avut o discutie "foarte utila".

"Am avut 24 de CV-uri cu candidaturi trimise pentru a face parte din conducerea filialei judetene, altii urmand sa faca parte din cele 12 grupuri de lucru pe care le formam la nivel national si care au corespondenta la nivel de judet.

Am discutat cu o parte dintre candidatii pe care i-am pus pe o lista scurta, am selectat si din sala cateva persoane care au avut interventii foarte pertinente. Toate au fost pertinente, dar cele mai interesante interventii au fost selectate si in maxim zece zile vom anunta grupul de coordonare si liderul filialei Brasov al Fundatiei Miscarea Populara", a afirmat Preda.

Potrivit acestuia, este vorba despre oameni "de foarte buna calitate", din care cea mai mare parte nu au mai fost implicati in politica, exceptandu-i pe cativa care au fost "simpli membri in partide, fara sa aiba responsabilitati importante".

"Sunt oameni din toate categoriile de varsta, si tineri si maturi, in special cu profesii liberale, antreprenori, medici, universitari", a precizat Marian Preda.

El a aratat ca se va lucra la o strategie a Fundatiei Miscarea Populara pentru filiala Brasov, se vor dezvolta cluburi ale filialei in localitati mai importante ale judetului, iar pe termen mediu se va stabili ca sarcina strangerea de semnaturi de sustinere pentru formarea partidului Miscarea Populara.

"Vom lansa intr-o luna si jumatate seria de dezbateri nationale pe mari teme, la care va fi prezent si domnul presedinte Traian Basescu. Speram ca una dintre dezbateri sa aiba loc si la Brasov in toamna", a sustinut presedintele Fundatiei.

Preda a adaugat ca statutul viitorului partid va fi generat de membrii Fundatiei Miscarea Populara.

"Noi, fundatia, infiintam un partid politic pentru ca vrem sa fie un partid care sa raspunda asteptarilor populatiei Romaniei, un partid diferit de celelalte, diferit in sensul ca este generat de oameni care au avut realizari in plan profesional, nu au mai fost implicati in politica, dar sunt oameni de calitate.

Va fi un partid care va avea un statut generat de membrii Fundatiei Miscarea Populara si cei mai multi dintre cei care vor constitui grupul de initiativa vor fi persoane cu credibilitate la nivel national si judetean, oameni care sa genereze o alta cultura de partid", a aratat el.

In opinia sa, daca cei 6.400 de membri de acum ai fundatiei "sunt oameni de calitate", si partidul "va avea criterii si va promova oameni de cea mai buna calitate, cu democratie interna" si mai ales "cu un accent foarte mare pus pe valorile ordine, munca si merit".

Marian Preda a precizat ca Brasovul va fi a 12-a filiala constituita, urmand ca pana la sfarsitul lunii iulie sa fie constituite filiale in toata tara si in cele sase sectoare ale Bucurestiului.

Pana acum, dintre cei care fac parte din Fundatia Miscarea Populara la nivel national, 15% au mai fost membri in alte partide politice, cei mai multi in PDL.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Un fost ministru liberal critică politica economică a partidului. Care era ultima linie roșie pe care PNL spunea că nu o va trece
Începutul anului 2024 a fost marcat de noi taxe și impozite, chiar dacă este an electoral. Bugetul de stat trebuie să suporte cheltuieli care presupun și asumarea unor reforme asumate, dar și...
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Pe cine avantajează candidatura lui Piedone la Primăria Capitalei. Analist: ”Mă îndoiesc că in corpore votanții PNL ar vota-o pe Gabriela Firea”
Au mai rămas 100 de zile până la alegerile locale, iar cursa pentru Primăria Capitalei pare în continuare incertă. Gabriela Firea a anunțat că PSD București a votat pentru desemnarea ei...
#Fundatia Miscarea Populara Brasov, #filiale Fundatia Miscarea Populara, #conducere Fundatia Miscarea Populara , #Sebastian Lazaroiu