Miscarea Populara, "omorata" peste o luna? "Antonescu e de acord"

Miercuri, 14 August 2013, ora 18:38
6590 citiri
Miscarea Populara, "omorata" peste o luna? "Antonescu e de acord"

O initiativa legislativa de acum cateva luni a deputatului PNL Octavian Bot, prin care partidele nu pot avea aceleasi denumiri ca si fundatiile, care ar putea face imposibila inregistrarea Partidului Miscarea Populara, e in linie dreapta si se bucura de sprijinul presedintelui PNL si al Senatului, Crin Antonescu.

Bot a declarat pentru Ziare.com ca aceasta va intra in dezbatere in septembrie si ca spera sa fie adoptata rapid, se bucura de sustinere in USL, mai ales din partea lui Antonescu.

De ce vrea Bot (PNL) o lege contra fundatiilor-partide: E si impotriva Miscarii Populare!

"Am vorbit si cu Crin Antonescu, e o initiativa pe care a acceptat-o. Nu vad de ce nu ar avea sustinere in USL. Nu vad de ce ar fi neconstitutional ca prin lege sa fie interzis sa preiei denumirea unei fundatii, pentru ca e o smecherie", a completat acesta.

"Initiativa a fost avizata de Consiliul Legislativ, se gaseste la comisiile din Senat, cea de Administratie Publica si Comisia Juridica, pentru raport. Ar putea sa intre in dezbatere in septembrie si Camera Deputatilor sa ia decizia", a precizat deputatul de Bucuresti.

El a concluzionat ca, astfel, Partidul Miscarea Populara nu va putea lua fiinta, pentru ca "asa ar trebui, fiind o smecherie ieftina".

"Administratia Prezidentiala s-a transformat in sediu de partid. Presedintele Traian Basescu nu mai e presedintele Romaniei, a devenit mentorul unui partid fantomatic, sa fim seriosi! Cred ca, daca s-ar lua la puricat listele de semnaturi, ei nu au semnaturile corecte pentru infiintarea unui partid. Oricum, deocamdata abia au facut cerere de inregistrare", a completat liberalul.

Liderul Miscarii Populare: Miscarea Populara inspaimanta USL

Eugen Tomac, presedintele interimar al comitetului de initiativa al Partidului Miscarea Populara, formatiune ce a depus actele de infiintare la tribunal, considera ca initativa legislativa arata ingrijorarea USL fata de faptul ca PMP devine tot mai puternica.

"E un proiect de lege care trebuie sa-si urmeze cursul. Chiar daca e votat, nu cred ca va reusi, pentru ca nu vad niciun motiv pentru a exista un partid cu o denumire similara cu o fundatie.

Cred ca nu afecteaza cu nimic o societate democratica o initiativa ca a noastra. Nu cunosc temeiul pentru care a fost depusa aceasta initiativa si sper ca nu va avea succes in Parlament.

Nu ne mira faptul ca in USL exista aceasta spaima fata de Miscarea Populara, pentru ca devenim o voce credibila in Opozitie si ne propunem sa le spunem romanilor exact cum stau lucrurile, nu sa-i mintim, asa cum face zi de zi USL prin vocea prim-turistului Victor Ponta si a istericului Antonescu.

Sigur ca ii inspaimanta si vor incerca sa minimalizeze importanta partidului nostru, care prinde radacini in toata tara. Multi din cei care i-au votat pe cei din USL se alatura Miscarii Populare", a spus Tomac pentru Ziare.com.

Miscarea Populara. Fundatia si Partidul

Daca aceasta initiativa va deveni lege, Partidul Miscarea Populara, care abia a depus actele pentru inscriere la tribunal, nu va mai putea lua fiinta, intrucat exista deja Fundatia Miscarea Populara, cele doua fiind de altfel strans legate.

Fundatia a fost infiintata dupa o initiativa a consilierilor presedintelui Traian Basescu si are statut de organizatia non-guvernamentala. Presedintele ei e profesorul de sociologie Marian Preda.

Partidul Miscarea Populara, din care fac parte si o serie de membri ai fundatiei, e condus de un comitet de initiativa in frunte cu deputatul Eugen Tomac si si-a declarat sustinerea pentru presedintele Traian Basescu, dar si faptul ca e o entitate separata de fundatie.

Citeste si:
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Elena Udrea nu s-a vaccinat anti-COVID. Avocatul ei susține că a sfătuit-o să nu intre în sala de judecată
Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a spus luni, 25 octombrie, la Curtea de Apel București, unde se judecă unul din termenele dosarului Hidroelectrica, în care este acuzată de luare de...
Sursa: Ziare.com