Tomac: Partidul Miscarea Populara mai creste, ne sustin votanti ai USL

Joi, 15 August 2013, ora 07:47
3390 citiri
Tomac: Partidul Miscarea Populara mai creste, ne sustin votanti ai USL

Partidul Miscarea Populara, care inca nu a fost inscris la tribunal, ar lua 5,5% din voturile romanilor, daca s-ar organiza alegeri in perioada urmatoare, conform unui sondaj INSCOP Research, iar presedintele sau interimar, Eugen Tomac, crede ca vom asista la o crestere consistenta in perioada urmatoare, mai ales ca multi fosti votanti ai USL se indreapta spre noua formatiune.

Ce partide se afla in topul preferintelor alegatorilor romani- sondaj INSCOP

"Ne bucura faptul ca cetatenii Romaniei apreciaza si privesc ca o garantie in plus pentru spatiul politic romanesc aparitia Miscarii Populare si e un lucru care confirma ca cetatenii romani vor altceva. Sunt convins ca in perioada urmatoare vom putea sa venim in fata cetatenilor cu programele pe care le asteapta. Regula de baza e sa nu-i mintim pe oameni, sa respectam democratia interna a Miscarii Populare, prin asta vom fi altceva decat celelalte partide", a spus deputatul Tomac pentru Ziare.com

El se asteapta la noi cresteri in perioada urmatoare.

"In mod categoric, da, vom mai creste, pentru ca semnalele pe care le primim din partea cetatenilor ne incurajeaza. Catre noi vin oameni dezamagiti de USL, de gogosile cu zero TVA pe care Guvernul Ponta le ofera, e un semn cat se poate de serios ca exista premise de a inlatura intr-un timp cat mai scurt aceasta majoritate de 70%".

Intrebat daca vor veni si figuri importante din USL, Tomac a dat de inteles ca sunt liberali care s-ar putea alatura, la un moment dat, Miscarii Populare.

"In aceasta etapa, ma refer strict la cei care au votat USL, dar nu e exclus ca la un moment dat sa se alature si voci credibile din dreapta uselista si proiectului nostru", a explicat deputatul ex-PDL.

Pentru a intra in Parlamentul Romaniei sau in Parlamentul European, un partid trebuie sa aiba peste 5% din voturi.

USL ia milioane de la moldoveni, fara nicio jena!

Eugen Tomac, care este parlamentar pentru Diaspora, a tinut sa reproseze USL si lui Victor Ponta atitudinea fata de Republica Moldova, dupa ce Ponta l-a criticat pe Traian Basescu pentru declaratiile sale recente vizavi de statul vecin.

"Acelasi discurs l-a avut si Iliescu, ca nu trebuie sa exageram, pentru ca incurajam nu stiu ce curent, asta in conditiile in care 80% sunt romani in Republica Moldova.

Iliescu, atunci cand a fost la putere, a blocat si legea cetateniei, a blocat si bursele, a blocat si taberele, si tot ce se putea. Mai mult, au si negociat prost tratatul privind libera circulatie intre cetatenii Romaniei si Republicii Moldova. Ponta mosteneste suta la suta discursul lui Iliescu in relatia cu Republica Moldova", crede Tomac.

El a acuzat USL si pentru ca a introdus taxe consulare foarte mari pentru moldovenii care vor cetatenia romana.

"Luam milioane de la oamenii aia fara niciun fel de jena! Sunt taxe care au fost introduse in baza unui proiect de lege USL, in 2012, ajung la 500 de euro de persoana. E aberant sa spui ca repari o nedreptate si ii dai omului cetatenia, dar, de fapt, tu poti intra in legalitate platind niste taxe uluitoare - 140 de euro costa doar un certificat de nastere", a amintit Tomac.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Tomac Miscarea Populara sondaje, #Eugen Tomac presedinte Miscarea Populara , #stiri Miscarea Populara