Ziare.com

Petitia PMP impotriva accizei la combustibil ajunge la Parchet: 99% din semnatari nu pot fi identificati

Duminica, 27 Aprilie 2014, ora 10:47

   

Petitia PMP impotriva accizei la combustibil ajunge la Parchet: 99% din semnatari nu pot fi identificati
Corpul de control al prim-ministrului a identificat o serie de nereguli in privinta listelor cu semnaturi depuse intr-o petitie colectiva a lui Florian Daniel Geanta, membru al Partidului Miscarea Populara, "impotriva introducerii accizei la combustibil" si va sesiza organele de urmarire penala.

Printre semnatarii petitiei figureaza si 12 persoane care decedasera anterior datei de intocmire a listelor, in timp ce numarul de persoane ce pot fi considerate petitionari conform prevederilor legale este de doar 2.748 de persoane, fata de cele 300.000 de semnaturi anuntate de PMP.

Nereguli la petitia PMP: Udrea anunta o plangere penala impotriva lui Ponta pentru amenintare

"Este evidenta alterarea continutului listelor cu semnaturi prin contrafacerea subscrierii persoanelor decedate, fapta care poate intruni elementele constitutive ale infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata, prevazuta si sanctionata de legea penala", se arata in nota Corpului de control, remisa duminica Ziare.com."Corpul de control al primului-ministru, ca organ cu atributii de control, va sesiza organele de urmarire penala, respectiv Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind operatiunile sau actele ilicite in legatura cu care au rezultat indicii de savarasire a unui numar de doua fapte care pot intruni elementele constitutive ale unor infractiuni, urmand ca organul de urmarire penala sau, dupa caz, instanta de judecata sa hotarasca asupra existentei sau inexistentei infractiunilor si asupra vinovatiei", se mai arata in document.

Presedintele Traian Basescu a semnat petitia PMP impotriva taxei pe combustibili (Video)

Petitia colectiva impotriva introducerii accizei la combustibil a fost depusa de Partidul Miscarea Populara la Secretariatul General al Guvernului, pe 31 martie, continand "un numar de 300.000 de semnaturi de la cetatenii Romaniei, impotriva introducerii accizei la combustibil".

Actiunea de documentare a Corpului de control al premierului a fost efectuata din dispozitia sefului Executivului, iar in comunicatul Guvernului se arata ca au fost depuse 9 cutii, fara a se preciza insa numarul listelor cu semnaturi si numarul precis de semnaturi.

Concluziile Corpului de control al prim-ministrului:

  • Petitia nu contine 300.000 de semnaturi, asa cum fusese anuntat.
  • Numarul total de rubrici cu semnaturi din petitia colectiva, inclusiv cele inexacte sau incomplete, este de 213.983.
  • Numarul total de rubrici care contin numele si prenumele, localitatea de domiciliu sau resedinta si semnatura petitionarului este de 209.719.
  • 206.251 rubrici nu contin date suplimentare care sa permita identificarea petitionarilor, precum CNP, seria si numarul actului de identitate ori adresa de domiciliu si data nasterii.
  • Doar 3.468 de rubrici cu semnaturi contin date suplimentare care sa permita identificarea petitionarilor.
  • Doar 2.748 de persoane au putut fi identificate si pot fi considerate a fi petitionari conform prevederilor legale daca au semnat petitia colectiva initiata si sustinuta de PMP, mai transmite comunicatul.
  • S-a mai constatat ca 255 de persoane au fost inscrise in listele cu semnaturi cu acte de identitate ce apartin in realitate altor persoane.
  • In 12 situatii, cei care figurau ca semnatari ai petitiei decedasera anterior datei de intocmire a listelor.

Pe 14 martie, presedintele Traian Basescu a semnat si el petitia Partidului Miscarea Populara impotriva introducerii de la 1 aprilie a accizelor suplimentare pentru combustibili.

F.N.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8239 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
75 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tare stirea !

E clar acum ce sustinere au basistii in tara ! Si mai clar se va vedea dupa europarlamentarele de peste o luna. Basistii latra, noi votam ! Fac pariu ca si pe forumul asta nu sunt decat cativa basisti care posteaza sub mai multe nume ! Nu ne temem. La alegeri tot un vot vor avea la dispozitie !

 

Nici vorbă că are susținere.

PiMP este nimic,d'aia umblă numai cu falsuri...această adunătură de hoți și de falsificatori e prezenți doar in sondajele falsificate de cațiva sondori plătiți din greu ca să-i "umfle" in sondaje. Niciun individ pimpist nu va ajunge să fie europarlamentar. Demagogia comuniștilor din Internaționala Socialistă,adică PiMP,depășește orice limită.

N-avetzi niciun pic de intzelegere ptr bietzii semnatari! ...

Or fi semnat totzi clientzii Bluandei si, normal ca aia n-au chef ca nevestele lor sa citeasca si ele lista cu semnaturi :-)

La astia nu vine vreo gugushtiuca de la parlamentul E.U., sa schiaune ca se fac fraude si ca trebE musai sa trimita observatori? ....
Pai nuu, ca astia-s secta politica a odraslei preshului portocalez, omul de nadejde al FMI-Chevron si prea-plecat supus al mafiei de cotzcari Bilderberg-group ! ;-)

Mai crede cineva ce spune Viorel?

A comis atitea gafe si a spus asa de multe minciuni si a comis toate ilegalitatile posibile ca sa-si acopere plagiatul, incit nu are rost sa mai comentam.

 

Ca parca numa' Viorel o spune...

Viorel zice si el ce-au descoperit altzii: copy/paste cum ii este obiceiul ;-)


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor