Hellvig cere demisia de la Cotroceni a consilierilor implicati in Miscarea Populara

Marti, 26 Martie 2013, ora 22:23
2202 citiri
Hellvig cere demisia de la Cotroceni a consilierilor implicati in Miscarea Populara
Foto: Arhiva

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, sustine ca acei consilieri prezidentiali care si-au anuntat implicarea in Miscarea Populara ar trebui sa demisioneze de la Cotroceni, intrucat in noua postura sunt platiti din bani publici pentru a "netezi calea politica viitoare" a lui Traian Basescu.

"Cred ca acei consilieri prezidentiali care doresc sa il sprijine pe domnul Basescu in cariera sa politica de dupa Cotroceni ar trebui sa-si dea demisia din functiile publice pe care le ocupa (chiar daca legea nu le impune) si apoi sa construiasca dreapta sau stanga, depinde cum vor mai simti la acel moment", sustine Hellvig.

De asemenea, secretarul general al PNL sustine ca alegatorii sunt in postura de a fi "luati de prosti de o gasca de smecheri de stango-dreapta", in timp ce "Traian Basescu incearca din nou sa manipuleze publicul, sa fure startul si sa fraudeze o competitie".

In acelasi timp, Hellvig spune ca dilema lui Cristian Diaconescu din octombrie 2011, cand lansa Platforma de Stanga, privind persoanele care pot determina "modernizarea" si schimbarea destinului "stangii romanesti" si-a gasit rezolvarea.

"Azi, dilema sa a fost depasita: a aflat cine altii decat progresistii stangisti pot relansa societatea: dreptacii basisti", afirma liberalul.

De asemenea, el sustine ca libertatea de asociere intr-o fundatie nu este ingradita in mod legal consilierilor prezidentiali, insa in cazul Miscarii Populare acestia folosesc bani publici pentru a pregati viitorul politic al presedintelui dupa 2014.

"Este imoral sa fii consilierul presedintelui tarii si sa faci jocurile acestuia in pregatirea vietii si activitatii sale post prezidentiale (...) Ma preocupa modul in care se foloseste de paravanul numit consilieri si de modul in care consilierii pe banii statului se ofera drept paravan la scena deschisa", a mai precizat Hellvig.

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, luni, intr-o postare pe blog, ca a decis, impreuna cu "colegii" sai, sa initieze procedurile pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara", mentionand ca "noua forma de expresie" isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu scrie, pe contul sau de Facebook, ca se va inscrie in Fundatia "Miscarea Populara", a carei initiere a fost anuntata anterior, pe blogul sau, de Cristian Diaconescu, la randul sau consilier prezidential.

"Eu ma voi inscrie in Fundatia 'Miscarea Populara'. Cati dintre voi vor face la fel?", noteaza Lazaroiu. "Si eu subscriu, Sebastian", a scris pe Facebook si Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui.

"Fireste ca ma voi alatura Fundatiei Miscarea Populara. Undeva trebuie reinceputa constructia unui pol de dreapta pentru viitor!", a notat pe contul sau de Facebook si consilierul prezidential Iulian Chifu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Emilia Șercan demască gestul făcut de Adrian Cioroianu: "O mârșăvie inimaginabilă"
Emilia Șercan demască gestul făcut de Adrian Cioroianu: "O mârșăvie inimaginabilă"
Conflictul dintre Emilia Șercan și Adrian Cioroianu capată amploare, după schimbul acid de replici din ultimele zile. Ieri, Cioroianu a acuzat-o pe Sercan de răspândirea de informații...
Premierul României va participa la Congresul PES, unde va fi desemnat candidatul pentru președinția Comisiei Europene
Premierul României va participa la Congresul PES, unde va fi desemnat candidatul pentru președinția Comisiei Europene
Marcel Ciolacu, premierul României, participă vineri, 1 martie, şi sâmbătă, 2 martie, la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), care are loc la Roma, în contextul alegerilor...
#Hellvig demisie Lazaroiu Diaconescu, #Diaconescu Miscarea Populara , #Traian Basescu