Marian Preda dezvaluie cum a ajuns liderul Miscarii Populare

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 08:46
3369 citiri
Marian Preda dezvaluie cum a ajuns liderul Miscarii Populare
Foto: Arhiva

Liderul Miscarii Populare, Marian Preda, sustine ca a stiut imediat dupa ce a auzit de lansarea proiectului ca este o fundatie din care vrea sa faca parte.

"Eu chiar a doua zi dupa anuntarea proiectului am depus o adeziune. Si am fost sincer, am vrut sa ajut", a declarat Preda, duminica seara, invitat la B1 TV.

Cristi Diaconescu explica Fundatia Miscarea Populara: Politicienii au vorbit destul! (Video)

"Adeziunea se depunea atunci pe site-ul domnului Diaconescu. Am vazut si pe mine nu m-a interesat sa intru in politica. Problema este ca de un an de zile vad numai tampenii. Si am doua fete, eu nu vreau sa ajunga ca mine in 1989 sa ma gandesc fara sa spun ca nu mai pot si ca, daca nu se intampla ceva, plec" a mai declarat decanul Facultatii de Sociologie din Universitatea Bucuresti.

Miscarea Populara si-a ales liderul

"Peste cativa ani, fata mea o sa-si aleaga facultatea. Eu vreau sa stie ca poate sa se intoarca in Romania. Nu mai vad speranta. Si stiu ca sunt milioane de oameni care gandesc asa, eu stiu sute de oameni care au plecat pentru ca nu vad un viitor pentru copiii lor, desi, ca si mine, iubesc Romania", a adaugat Preda.

El a explicat ca a trimis, pe langa adeziunea la Miscarea Populara, si o serie de propuneri, lucru care i-a usurat desemnarea drept lider al organizatiei.

Basescu, la cafea cu initiatorii Miscarii Populare

"Ei, si atunci, am trimis, fara rezerve, dupa care am pus pe hartie niste idei despre ce cred eu ca trebuie facut si le-am trimis si pe-astea. Si ma trezesc, peste cateva zile, ca ma suna unul dintre consilierii prezidentiali si-mi zice 'Nu vii pe la noi sa stam de vorba?'. Dupa care am vorbit, am vorbit si cu altii pe care ii selectasera intr-o lista mai lunga si-am discutat cine ar putea sa fie lider.

Si in urma discutiilor mi-au spus ca ar fi bine sa accept sa fiu eu, prima data cand am auzit am cerut timp de gandire, sa vad ce fac", a incheiat Preda.

Miscarea Populara s-a lansat oficial duminica, in prezenta consilierilor prezidentiali Cristian Diaconescu, Sebastian Lazaroiu, Dorel Onaca, Bogdan Oprea si Bogdan Dragoi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#Preda Miscarea Populara, #Marian Preda lider Miscarea Populara , #Traian Basescu