Miscarea browniana ocupa Cotroceniul (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 26 Martie 2013, ora 23:07
9205 citiri
Miscarea browniana ocupa Cotroceniul (Opinii)
Foto: Arhiva

In ziua in care Daniel Morar era numit dimineata judecator la Curtea Constitutionala, de catre presedinte, iar la amiaza era detasat pentru inca sase luni la sefia Parchetului General, de catre sectia pentru procurori a CSM, devenind astfel limpede legaturile pana acum doar suspectate dintre procurori si Traian Basescu, consilierii presedintelui se gandesc sa nu piarda nici ei timpul cu declaratii fara urmari si anunta infiintarea unei Miscari Populare ca vehicul de salvare a conducatorului abandonat de toata lumea.

In fond, daca presedintele lor si-a permis sa se implice fatis in campania interna a unui partid, sa sustina pe fata o anumita tabara si chiar a incercat sa influenteze votul prin vizita si declaratiile pe care le-a facut la Congresul PDL, de ce nu ar avea atata tupeu si sfatuitorii sai, altfel complet inutili, ca sa se ocupe de infiintarea de partide si promovarea lor apoi din pozitia pe care o ocupa la Cotroceni.

In tara unde numirea lui Daniel Morar in toate posturile vacante din Justitie nu mai impresioneaza pe nimeni, pentru ca oricum populatia e ocupata cu alte griji si a fost vaccinata de Bruxelles impotriva lui Traian Basescu si nici nu mai spera sa scape de el inainte de termen, surprinde si mai putin ca angajatii institutiei prezidentiale, care prin lege si definitie ar trebui sa fie echidistanti politic, se ocupa cu fabricarea de partide si miscari politice dedicate presedintelui tarii pentru dulcea-i revenire.

Cum Alba ca Zapada anuntata de consilierul obisnuit cu ghicitul in cafea nu a mai venit, un alt consilier - Cristian Diaconescu - s-a gandit sa anunte pe Net infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara".

Putem sa cadem in greseala de a vorbi serios despre viitorul unei astfel de comicarii, daca nu am cunoaste autorii acestui proiect care isi propune "sa promoveze valorile de centru-dreapta". Cristian Diaconescu fiind nascut si crescut in PSD si probabil inca presedinte al UNPR - ambele partide de stanga - isi imagineaza probabil ca va deveni si parintele dreptei romanesti.

Cat despre Sebastian Lazaroiu, el este cel mai probabil adevaratul nas al miscarii browniene de la Cotroceni. Ciocnirile sale de pana acum cu ridicolul si comicul fiind atat de violente, nu e de mirat ca Traian Basescu a ajuns sa se penibilizeze asa cum a facut-o luandu-si Adio de la PD si PDL, de langa perdea, fluturand dreapta cu emotie.

E de la sine inteles ca daca ar fi avut vreun consilier care sa stie meserie si care sa aiba puterea de a-l convinge, presedintele nu ar fi fost astazi tinta tuturor ironiilor.

Cum insa consilierii sai nici prea multa meserie nu stiu, nici nu au vreo putere de a ne convinge presedintele sa ramana in limitele constitutionale ale mandatului, nu le ramane de facut decat sa-i execute probabil ordinele si directivele.

Prinsi intre fortarea din partea presedintelui a unei noi suspendari, care sa il reactiveze, si cvasi-imposibilitatea realizarii ei de catre USL in actualele conditii, interne si externe, cele doua puteri care se bat astazi pe banii si nervii romanilor par a-si pierde controlul.

Puterea de la Cotroceni isi pierde controlul nervilor si derapeaza patologic tot mai mult inspre ridicol, iar puterea executiva a USL pierde haturile economiei pe care s-ar parea ca nici nu le-a vazut vreodata, ca sa poata macar stii dupa ce intinde mana.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Miscarea Populara Basescu, #Diaconescu Lazaroiu Miscarea Populara , #Traian Basescu