Noua Miscare Populara, "in sensul la ceva ridicol" (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 10 Octombrie 2011, ora 19:04
6606 citiri
Noua Miscare Populara, "in sensul la ceva ridicol" (Opinii)
Foto: Antena1

E un fapt dovedit de istorie: crizele scot intotdeauna la suprafata toti nebunii, salvatorii si eroii milenaristi ai unei natiuni.

Fiecare se vede pe sine un eliberator, un maresal divin trimis pe pamant cu misiunea de a-si salva patria, neamul, omenirea. Un pas spre politica si constiinta escatologica a "alesului" nostru e gata sa explodeze public.

Inca un pas si Miscarea Neamului pentru eliberarea de sub orice e infiintata si asteapta sa fie imbratisata de revolutionari. Cam asta se intampla acum si cu Alba ca Zapada - Noua Republica - Miscarea Populara.

Toate reprezinta in fapt o singura miscare si o unica strategie de a atrage voturile pierdute de PDL. Tot ce vor aduna astfel vor depune apoi la picioarele Cotroceniului, intru o noua guvernare serioasa si temeinica de dreapta. Pentru a recastiga electoratul dezamagit de coruptii, incompetentii, agramatii si demagogii de la guvernare, oferta pe care cele trei miscari (Zapada, Republica si Miscarea) o vor prezenta poporului trebuie sa fie cat mai variata, sa acopere si dreapta si stanga, sa stranga tot ce poate fi adunat din popor.

De la cei care inca mai cred in ideologii si mai au iluzii in legatura cu onestitatea politicienilor actuali pana la cei care nu mai cred in nimic din ce aud sau vad discutat si publicat in spatiul deschis. Exista un astfel de electorat, insa acesta cred ca e pierdut pentru o buna bucata de vreme. Nu pot sa imi imaginez ca dezamagitii de tipul acesta vor putea iesi din casa s-o voteze pe Alba ca Zapada, Noua Republica sau vreo alta miscare mai mult sau mai putin populara. Cum probabil nu vor iesi nici pentru circarii de Becali, Diaconescu DDD, C.V. Tudor sau Gabriel Oprea.

Din acest punct de vedere, imi este imposibil sa inteleg lipsa de masura si inteligenta la indivizi precum Sebastian Lazaroiu sau acel fondator al Noii Republici. Din marturisirile lor aflam ca Alba ca Zapada a fost conceputa pe malul Dunarii, seara evident, si ca Noua Republica se viseaza mai virgina decat Sfanta Maria.

Ascultandu-i pe acesti profeti ai salvarii neamului, te intrebi daca au fost inzestrati cu simtul penibilului sau l-au pierdut pe drum, la intrarea in politica.

Prefacandu-se parca a nu intelege ca tot ce are Romania astazi nevoie mai putin este inca un salvator in plus, pe langa eternii "alesi" ai poporului si "taticul" neamului, fondatorii miscarilor milenariste si autorii "Manualelor de lupta" in spiritul neolegionar refuza sa faca pasi mici si au trecut direct la mantuirea finala.

Fara nicio experienta politica - Sebastian Lazaroiu demonstrand ca nu a putut sa reziste mai mult de trei luni in fruntea unui minister - autorii Noii Republici albe ca zapada isi imagineaza ca doi-trei pripasiti in curtea lor online au vreo legatura cu ceea ce se intampla in realitate.

De altfel, dupa ce a recunoscut ca a trimis-o pe fiica sa, Ioana Basescu, sa inscrie la OSIM Miscarea Populara, presedintele a trasat si maximul pe care il poate implini acest substitut politic - "proiectul poate exista, dar nu in sensul la ceva ridicol. Eu cred ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante" - Traian Basescu, B1 Tv.

Constienti ca nu vor putea fi decat niste agenti electorali in numele PDL, toti acesti eroi salvatori ai lui Traian Basescu vor lucra exact precum niste baieti care lipesc afise in curtea partidului. Vor matura, vor impleti, vor naste pui imaculati si, in final, isi vor prezenta umilele rezultate ale muncii idolilor mult prea iubiti. Evident ca nu "in sensul la ceva penibil"!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Sebastian Lazaroiu Noua Republica, #miscarea populara, #Alba ca Zapada PDL , #Traian Basescu