Traian Basescu muta bezmetic (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 03 Iulie 2013, ora 19:30
4876 citiri
Traian Basescu muta bezmetic (Opinii)

La Cotroceni a avut loc duminica intalnirea presedintelui cu propriii consilieri plus alti adepti ai miscarilor populare politice sub egida neutralitatii prezidentiale. Scopul: mosirea unui partid politic adevarat, ca de Miscarea Populara s-au saturat si membrii fondatori, daramite cei doi-trei adepti.

Nu are nicio relevanta morala ca la inceput initiatorii se jurau ca va ramane o miscare apolitica. Traian Basescu i-a incurajat pe fata duminica sa nu mai piarda timpul si sa se inregistreze ca partid.

Presedintele recunoaste acum ca i-a incurajat sa isi faca "un vehicul politic", dupa ce in urma cu doar doua luni promitea sa se desparta de Miscare daca si cand se va transforma in partid.

Astazi asistam cum la Cotroceni - locul unde nu ar trebui sa se faca decat politica Romaniei - consilierii prezidentiali cot la cot cu presedintele lucreaza de zor si strang semnaturi pentru a-si face partid politic.

Asa ceva nici in Albania nu se mai intampla, insa subiectul e departe de a mai isteriza pe cineva - Traian Basescu a devenit un pensionar amabil cu toata lumea, ostracizat in dealul Cotroceniului si care este folosit de guvernanti doar cand nu mai au pe cine sa dea vina pentru prostiile si smecheriile pe care vor sa le faca.

Nu ia nimeni in calcul posibilitatea ca Traian Basescu sa isi revina pana la alegerile prezidentiale, de exemplu, si sa joace un rol important in alegerea urmasului sau.

Cu exceptia adeptilor fanatici fara urma de spirit critic, care inca il considera cel mai bun produs al politicii, presedintele a ajuns sa fie privit si considerat de aproape toti bunicuta incoerenta a Romaniei care printr-un renghi al sortii inca se mai afla in functie, desi nu mai are prea multe parghii la indemana pentru a-si face mendrele.

Chiar si extremistii care il identifica pe Traian Basescu cu statul de drept si cred ca datorita interventiei prietenilor din afara Romania inca mai este o democratie, chiar si ei il privesc pe presedinte drept un jucator care si-a epuizat schemele de joc si asteapta o retragere cat de cat onorabila si nerusinoasa.

Insa partidul Miscarea Populara nu va fi facut pentru acesti dezamagiti si resemnati ai vietii, ci pentru exceptiile care inca mai cred in steaua lui Basescu si in tot ce iese din biroul dupa o strasnica lovitura... de palma. Va fi gata la timp (de ce nu?) pentru a se inscrie la alegerile europarlamentare, eventual pentru a-i oferi o sustinere generoasa pentru un nou mandat Elenei Basescu - sustinere care va da mai bine in ochii electoratului decat blazatul si mult prea compromisului PDL.

Nu mai conteaza ca toti liderii Miscarii sunt intruchiparea lipsei de charisma - in frunte cu Preda, Lazaroiu si Diaconescu - important va fi sa existe "vehiculul politic".

Insa singurul moment cand partidul ar conta vor fi alegerile europarlamentare, unde in cazul in care vor reusi sa trimita un singur om in PE va putea fi declarat un succes de proportii.

Miscarea Populara ar putea face, de asemenea, jocurile la prezidentiale in numele si pentru Traian Basescu (acesta fiind inca presedinte in timpul campaniei nu se va putea implica totusi dincolo de o oarecare limita).

Din pacate, din cauza personajelor care se afla in fruntea Miscarii - majoritatea deja compromise si fara puterea de a recupera -, viitorul partid nu poate spera sa isi joace poate principala carte pentru care a fost conceput de parintele sau spiritual, respectiv cel de coagulant al intregii drepte romanesti - singura forta care se va putea opune, cu sanse, partidului stat care va deveni in curand PSD lui Victor Ponta.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
Cob
rank 5
3195
rank 5
Leca ! Ia tortul de pe capul meu si-l mananca. E de la BASESCU !