Misterul venit din spațiu: De undeva sunt trimise semnale spre Pământ, la fiecare 18 minute VIDEO

Vineri, 28 Ianuarie 2022, ora 02:22
12622 citiri
Misterul venit din spațiu: De undeva sunt trimise semnale spre Pământ, la fiecare 18 minute VIDEO
Un obiect misterios descoperit în Calea Lactee FOTO: 7News

Experții de la Centrul internațional de cercetare radio astronomică (ICRAR) din Australia au făcut o descoperire misterioasă în Calea Lactee, la o distanță de aproximativ 4.000 de ani-lumină: semnale emise de un obiect spațial ”înfricoșător”, nemaivăzut.

Într-o zonă de pe cer monitorizată continuu timp de 24 de ore, oamenii de știință au observat semnale radio care apar o dată ”la fiecare 18 minute, ca un mecanism de ceas”, potrivit 7 News.

În timp ce cartografiau undele radio din univers, astronomii din Australia au descoperit un obiect ceresc care eliberează explozii gigantice de energie și nu seamănă cu nimic observat până acum de cercetători.

Obiectul spațial, care se învârte, a fost observat inițial în martie 2018, el emițând semnale radio de trei ori într-o oră. În acele momente, el a devenit cea mai strălucitoare sursă de unde radio vizibilă de pe Pământ, acționând ca un far ceresc.

Un astronom american face o descoperire neobișnuită: Pământul există într-o super bulă gigantică VIDEO

”A fost oarecum înfricoșător pentru un astronom pentru că nu se știe nimic despre un obiect de pe cer, care să facă asta”, a declarat Natasha Hurley-Walker de la Centrul astronomic ICRAR și Universitatea Curtin din Australia.

Cercetătorii presupun că ar fi vorba despre o rămășiță a unei stele prăbușite, fie o stea cu neutroni, fie o stea pitică albă moartă, cu un câmp magnetic puternic. Totuși, ei înclină să creadă că obiectul ar fi un așa-numit magnetar, care este un tip special de stea ”moartă”.

Un director de la NASA anunță o veste mare pentru omenire: Două planete din Sistemul Solar pot fi locuibile VIDEO

Un semnal radio care se repetă în spațiu, îi poate face pe unii să creadă că el provine de la extratereștri, dar Hurley-Walker a explicat că observațiile au acoperit o gamă largă de frecvențe, ceea ce indică faptul că acesta are o origine naturală și nu este o undă artificială. Studiul a fost publicat în prestigioasă revistă Nature, în 26 ianuarie 2022.

#mister, #obiect spatiu, #descoperire astronomica, #Calea Lactee, #semnale radio extraterestre, #semnale radio detectate , #mister