Mistere ale sistemului solar: Nimeni nu le poate rezolva, nici măcar NASA VIDEO

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 02:22
11813 citiri
Mistere ale sistemului solar: Nimeni nu le poate rezolva, nici măcar NASA VIDEO
Pământul văzut de pe Luna, o fotografie luată de astronauții americani FOTO: NASA

Cele mai provocatoare mistere ale Sistemului Solar ne ajută să înțelegem de ce suntem aici, cât timp ne-a mai rămas și ce am putea lăsa în urmă. Cu tot avansul uimitor al științei din ultimul secol, totuși mai există încă multe mistere nedescifrate încă, precum: de unde a venit Luna sau dacă a existat vreodată viață pe Marte.

Este adevărat că unele dintre cele mai epice întrebări din știință se găsesc în cele mai îndepărtate părți ale spațiului – cum și când s-au format primele galaxii, ce se întâmplă în interiorul unei găuri negre, dar chestiuni la fel de interesante există chiar aici, în vecinătatea noastră cerească, în propriul Sistem Solar, potrivit VOX.

”Nu avem idee de ce este Luna aici. Cred că pentru mulți oameni, Luna este considerată ceva de la sine înțeles, iar galaxiile, nebuloasele, stelele și planetele sunt mai interesante”, a spus scriitoarea Rebecca Boyle.

Este clar pentru toată lumea că orice descoperim în propria noastră curte cosmică ne va ajuta să înțelegem ce este posibil în universul mai larg. Dacă se găsesc dovezi ale vieții pe o lume ostilă precum Marte, am putea înțelege mai bine cât de comună ar fi viața în alte sisteme solare.

Cele mai mari mistere din Sistemul Solar ne dau o mână de ajutor pentru înțelegerea noastră asupra faptului de ce suntem aici, cât timp am mai exista ca planetă sau ce am putea lăsa în urmă.

Vă prezentăm mai jos câteva mistere ale Sistemului Solar, pe care nimeni nu a putut să le descifereze până acum.

Ce a ucis-o pe Venus?

”Iadul” este cel mai apropiat cuvânt care poate descrie suprafața lui Venus, a doua de lângă Soare. La 482 de grade Celsius, este cea mai fierbinte planetă din Sistemul Solar, datorită unei atmosfere care este compusă aproape în totalitate din dioxid de carbon.

”Pământul și Venus sunt frați planetari. Au fost create în același timp, din aceleași materiale, totuși Venus este apocaliptică și îngrozitoare din toate punctele de vedere psobile. Pământul este un paradis. Așadar de ce avem un paradis lângă un paradis pierdut?”, a spus Robin George Andrews, vulcanolog.

NASA a făcut o descoperire neobișnuită: Obiect argintiu strălucitor găsit pe Marte de rover VIDEO

De unde a venit Luna?

Înainte de aselenizarea astronauților americani pe Lună, oamenii de știință credeau că știu cum s-a format, identic cu planetele. Dar apoi, când Apollo a adus mostre de pe suprafața lunară, rocile au spus o altă poveste.

”Geologii au descoperit că Luna este acoperită de un tip special de rocă numită anortosit. Această rocă nu poate fi formată decât într-un singur fel, foarte specific, din magmă.

Ceva care a turnat atât de multă energie pe Lună, încât s-a topit literalmente”, a spus Meradith Hoddinott. Oamenii de știință nu sunt siguri exact cum s-a desfășurat totul.

Un psihiatru celebru susține existența unui tărâm dincolo de cel fizic: Mintea poate supraviețui morții trupului VIDEO

A existat o civilizație avansată pe Pământ, înaintea oamenilor?

Mulți oameni de știință s-au întrebat de mult timp: există viață inteligentă în adâncurile spațiului din univers? Dar astronomii au și o altă întrebare: a existat viață inteligentă în adâncurile istoriei Pământului?

Am putea descoperi dovezi ale unei civlizații non-umane avansate care a trăit probabil cu sute de milioane de ani în urmă aici?

Roverul NASA are probleme pe Marte: Tovarăș ciudat și neașteptat de călătorie FOTO VIDEO

Poate omenirea să devieze un asteroid care vine spre Pământ?

Multe dezastre sunt inevitabile pe pământ: erupțiile vulcanice, cutremurele, uraganele, tornadele. Dar oamenii de știință se întreabă când ne va lovi un asteroid? Acest cataclism ar putea fi evitat, dacă omenirea ar avea mijloacele să facă acest lucru.

Problema este că omenirea nu a încercat niciodată acest lucru. Totuși în curând s-ar putea să avem răspunsul la această întrebare apocaliptică. Asta, deoarece în prezent există o misiune DART a NASA, o navă spațială care se îndreaptă spre un asteroid.

Ea se va ciocni intenționat cu acesta în acest an cu o viteză colosală de 24.000 de kilometri pe oră. Atunci, vom afla dacă suntem capabili să deviem, după traiectoria sa, un asteroid (septembrie-octombrie 2022).

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#mistere nedescifrate Univers, #mistere neelucidate, #mister, #mistere, #misterele lumii, #sistem solar, #Luna, #Venus , #mister