Casa celebrei curtezane Mița Biciclista se redeschide după 80 de ani. Cât costă biletul la super-balul inaugural din noiembrie

Miercuri, 02 Noiembrie 2022, ora 14:25
26240 citiri
Casa celebrei curtezane Mița Biciclista se redeschide după 80 de ani. Cât costă biletul la super-balul inaugural din noiembrie
Casa Mița Biciclista se redeschide după 80 de ani cu un mare bal FOTO Faccebook/Mița Biciclista

Casa celebrei curtezane Mița Biciclista se redeschide pentru public după 80 de ani cu un mare bal organizat de Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN).

Evenimentul, care are dress code alb și negru, șic, este organizat în noaptea de 19 spre 20 noiembrie, a anunțat organizatorul pe pagina de Facebook.

”Începem împreună o nouă istorie a cunoscutei case din inima Bucureștiului. Balul celebrează deschiderea casei istorice cu un party memorabil și face publică promisiunea viitorului stabiliment creativ. Muzica se va auzi din nou în saloanele Miței după întregi decenii de liniște: seara este deschisă de un recital extraordinar susținut de Bălănescu Quartet, care vine direct de la Londra pentru deschiderea casei din centrul Bucureștiului”, potrivit sursei citate.

Balul va continua târziu în noapte, cu DJ Claudia care va deschide sezonul de petreceri din casa Miței Biciclista.

În acest timp, salonul cu magie, jocuri de cărți și tarot va fi animat toată noaptea la etajul doi al casei istorice, etajul unde Mița își avea budoarul în cele patru camere mari.

Casa Miței Biciclista va găzdui din 2023 o braserie, spații de cultură urbană și artă și cinema, se arată în comunicat.

Casa Mița Biciclista se află în centrul Bucureștiului, pe strada Christian Tell, nr. 11.

Biletele pentru acces general la balul inaugural au fost puse în vânzare la prețul de 120 de lei, dar potrivit paginii dedicate pe iabilet.ro s-au epuizat deja.

Povestea celebrei curtezane

Pe numele său real Maria Mihăescu, Mița Biciclista a fost o femeie considerată în epocă de o frumusețe răpitoare, care a bulversat moravurile lumii bune a Capitalei.

Istoricii spun că s-a născut în comuna Filipeștii de Pădure, sat Dițeși, județul Prahova, în anul 1885 și nu avea mai mult de 15 ani când și-a început cariera de curtezană. Cu ochii ei verzi-albaștri a ”înnebunit” bărbații, printre clienții ei aflându-se nume célèbre ale protipendadei Micului Paris. Printre aceștia, Nicolae Grigorescu, Octavian Goga și chiar regale Ferdinand. Despre Ferdinand se spune că i-ar fi făcut cadou casa din apropiere de piața Amzei din București și care poartă numele curtezanei.

Odată cu emanciparea Bucureștiului, plimbatul cu bicicleta devenise o modă a Capitalei sfârșitului de secol XIX, doar că era o distracție rezervată aproape exclusiv bărbaților. Mița Mihăescu se pare că a fost prima femeie din România care s-a plimbat cu bicicleta, îndrăznind să sfideze vremurile, iar de aici i se trage și porecla.

Curtezana s-a căsătorit spre finalul anilor 40 cu generalul Alexandru Dimitrescu. Presa vremii scria că ar fi fost cerută de soție chiar de către regele Manuel al Portugaliei, însă ea îl iubea nebunește pe doctorul Nicolae Minovici și l-a refuzat pe rege.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Antrenorul Rapidului, despre petrecăreți: ”Sunt tratați ca niște interlopi. Le e rușine și lor...”
Antrenorul Rapidului, despre petrecăreți: ”Sunt tratați ca niște interlopi. Le e rușine și lor...”
Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Cristiano Bergodi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că Alexandru Albu şi Andrei Borza, jucători care au fost în club de...
O prințesă germană a pozat într-o revistă pentru adulți. Legătura de rudenie cu Casa Regală a României FOTO
O prințesă germană a pozat într-o revistă pentru adulți. Legătura de rudenie cu Casa Regală a României FOTO
Prințesă de Saxonia, Xenia Florence Gabriela Sophie Iris (37 de ani), a luat decizia curajoasă de a poza într-o revistă pentru adulți. Astfel, Prințesa de Saxonia va apărea pe coperta...
#Mita Biciclista, #curtezana, #petrecere, #regele Ferdinand, #bal mascat orgie, #dress code , #petrecere