Mită de peste 90.000 de euro pentru angajări în spitale de stat din România. Cât costă un post de asistent medical

Marti, 07 Februarie 2023, ora 09:19
11762 citiri
Mită de peste 90.000 de euro pentru angajări în spitale de stat din România. Cât costă un post de asistent medical
Mită de zeci de mii de euro pentru angajări în spitale FOTO Arhivă

O femeie care ar fi pretins unei persoane peste 90.000 de euro, afirmând că are influenţă asupra unor membri din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar pentru a facilita angajări în diverse posturi şi obţinerea de fonduri europene, a fost reţinută de procurorii DNA.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 06 februarie 2023, a unei suspecte, pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență.

Cine e femeia care a cerut peste 90.000 de euro șpagă pentru angajări în două mari spitale din România

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2019 - 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze:

- angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești,

- angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad,

- obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.

În contextul menționat mai sus, la data de 06 februarie 2023, suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital, se arată într-un comunicat DNA.

La data de 07 februarie 2023, suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

Precizările DNA după informația că ”a descins” la Primăria Capitalei. Ce documente a ridicat
Precizările DNA după informația că ”a descins” la Primăria Capitalei. Ce documente a ridicat
DNA a ridicat mai multe documente de la Primăria Capitalei în cadrul unui dosar penal ”in rem”, deschis ca urmare a unor sesizări în legătură cu amenda de 35 milioane euro dată de...
Cristian Ghinea a dat în judecată DNA. Instituția, acuzată că ar fi ”pus la sertar” un caz de corupție din SRI
Cristian Ghinea a dat în judecată DNA. Instituția, acuzată că ar fi ”pus la sertar” un caz de corupție din SRI
Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR, a depus joi, 14 martie, la Tribunalul Bucureşti, o plângere împotriva refuzului DNA de a pune la dispoziţie...
#mita, #DNA, #Arad, #angajare spital, #flagrant , #coruptie