ArcelorMittal Galati si Hunedoara scapa de monitorizarea CE

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 20:24
1139 citiri
ArcelorMittal Galati si Hunedoara scapa de monitorizarea CE
Foto: news20.ro

Combinatele siderurgice ArcelorMittal Galati si ArcelorMittal Hunedoara au iesit de sub monitorizarea Comisiei Europene, dupa ce au indeplinit criteriile de viabilitate impuse de CE, au anuntat, marti, reprezentantii companiei.

Comisia Europeana a admis faptul ca rezultatele obtinute de cele doua combinate in timpul intregii perioade de restructurare le-au permis adaptarea la conditiile dificile de piata din 2008.

"ArcelorMittal Galati si ArcelorMittal Hunedoara au primit acordul Comisiei Europene legat de indeplinirea criteriilor de viabilitate, implementate post privatizare. Cele doua combinate din Romania s-au conformat Programului National de Restructurare si planurilor de afaceri individuale pentru reducerea costurilor si imbunatatirea calitatii produselor finite.

Comisia Europeana a certificat faptul ca tintele de restructurare, respectiv viabilitate, productivitate si reducere a costurilor au fost atinse in unitatile monitorizate. CE a decis acceptarea restructurarilor implementate la cele doua unitati in perioada de tranzitie 2004-2008", a anuntat, marti, Dorian Dumitrescu, PR Manager ArcelorMittal Galati.

Conducerea combinatului galatean a apreciat ca acordul CE reprezinta un motiv in plus pentru continuarea programului de transformare a unitatii, ale carui principale obiective sunt eficientizarea acesteia si cresterea calitatii produselor fabricate.

"Aceasta validare venita de la Comisia Europeana confirma strategia aplicata la Galati timp de mai multi ani si este o motivatie puternica pentru continuarea Programului de Transformare ARC 2012 (ArcelorMittal Romania Crestere 2012), inceput in 2008.

Tinta noastra este reducerea decalajelor fata de competitori in ceea ce priveste costurile variabile si calitatea produselor. Desi, pe termen scurt, ne-am concentrat pe contracararea efectelor crizei internationale, am continuat implementarea strategiei de reducere a diferentelor tehnice, care necesita si adaptarea modului de conducere a afacerii la Galati", a afirmat Thierry Le Gall, CEO ArcelorMittal Galati.

Omologul sau de la Hunedoara a subliniat, la randul sau, necesitatea continuarii eforturilor de crestere a competitivitatii.

"In Hunedoara am continuat planul de reducere a costurilor prin cresterea productivitatii, scaderea consumurilor de energie si materii prime si punerea in aplicare a unui nou program de dezvoltare. Suntem constienti ca este necesar sa facem eforturi suplimentare pentru a ne creste competitivitatea si pentru a obtine o gama mai extinsa de produse. Suntem increzatori ca programele pe care le implementam vor avea rezultatele scontate", a declarat directorul general al combinatului ArcelorMittal Hunedoara, Remus Patan.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica de pe glob, cu operatiuni in peste 60 de tari. In Romania, concernul controleaza combinatele de la Galati si Hunedoara, producatorii de tevi din Iasi si Roman, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#arcelormittal galati, #ArcelorMittal Hunedoara, #ArcelorMittal monitorizare Comisia Europeana , #Galati