Greva de avertisment la ArcelorMittal Galati

Luni, 26 Martie 2012, ora 17:22
1169 citiri
Greva de avertisment la ArcelorMittal Galati
Foto: Arhiva

Salariatii ArcelorMittal Tubular Products, fosta sectie de tevi sudate din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati, au declansat luni, la ora 13.30, o greva de avertisment de doua ore, cu incetarea lucrului.

"Greva de avertisment a inceput la ora 13.30 si se va incheia la ora 15.30, afectand desfasurarea activitatii in ultima ora din schimbul de dimineata si in prima ora din schimbul de dupa-amiaza", a anuntat, luni, liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgistilor din Romania, Gheorghe Tiber.

Cei 170 de angajati ai ArcelorMittal Tubular Products au ales sa recurga la aceasta actiune de protest la sfarsitul unor negocieri salariale care s-au incheiat fara un acord cu patronatul.

Reprezentantii salariatilor cer majorarea cu pana la 200 de lei a salariilor din societate si cresterea cu cate 50 de lei a celor doua prime anuale, de Paste si de Craciun, acum in valoare de 400 de lei fiecare.

Conducerea ArcelorMittal Tubular Products sustine, insa, ca nu le poate oferi angajatilor decat un bonus de 2% din venitul anual in iulie, un bonus de 2,5% in decembrie, daca societatea nu are pierderi la final de an, precum si un procent mai mare de promovare a salariatilor si un nivel de incadrare superior pentru muncitori.

Proteste la Barlad: Mii de oameni au cerut blocarea exploatarii gazelor de sist

Oferta prezentata de managementul ArcelorMittal Tubular Products este similara celei acceptate, la inceputul acestui an, de catre organizatiile sindicale din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, fiind prezenta in peste 60 de tari. In Romania, grupul controleaza combinatele din Galati si Hunedoara, fabricile de tevi din Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#greva ArcelorMittal Galati, #angajati greva ArcelorMittal Galati, #greva avertisment ArcelorMittal Galati , #Galati