Ponta: La Mittal suntem intre ciocan si nicovala. S-ar putea retrage din Europa

Marti, 21 Mai 2013, ora 16:33
2198 citiri
Ponta: La Mittal suntem intre ciocan si nicovala. S-ar putea retrage din Europa
Foto: Arhiva

Romania se afla "intre ciocan si nicovala" in ceea ce priveste ArcelorMittal Galati, politicile interne fiind de sprijinire a uzinei, in timp ce este nevoie si de coordonare la nivel european, a afirmat marti premierul Victor Ponta.

"Intreaga companie are o problema in Europa cu cresterea pretului la energie, nu numai in Romania, iar politicile interne sunt de sprijinire a uzinei de la Galati, dar e nevoie si de o coordonare la nivel european, pentru ca, daca se impune sa adoptam anumite reguli, suntem intre ciocan si nicovala, intre interesul de a ne mentine aici fabricile si infringementul de la Bruxelles", a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti daca presedintele Mittal a vorbit despre posibilitatea de a se retrage din Romania, premierul a raspuns ca "nu in mod direct", dar a vorbit de posibilitatea de a se retrage din Europa.

"La gaze, in SUA, pretul e cu 25% mai mic fata de UE, iar o industrie trebuie sa fie competitiva", a precizat Ponta.

Victor Ponta si proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, s-au intalnit vineri pentru a discuta in legatura cu optimizarea costurilor de productie la ArcelorMittal Galati.

C.S.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Ponta ArcelorMittal Galati, #ArcelorMittal plecare Europa , #Galati