Ziare.com

Protest spontan la ArcelorMittal Galati

Joi, 10 Mai 2012, ora 17:49

   

Protest spontan la ArcelorMittal Galati
Peste 350 de muncitori din Uzina de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice s-au adunat, joi, in fata unei cladiri din incinta uzinei si le-au cerut sefilor explicatii privind intentia administratiei ArcelorMittal Galati de a renunta la productia de piese mecanice in favoarea importului de piese.

Potrivit liderilor sindicali, cei peste 350 de muncitori din Uzina de Piese de Schimb si Reparatii Siderurgice (UPSRS), acum Departamentul de Mentenanta si Piese de Schimb (DMPS), au declansat un protest spontan.

Greva de avertisment la ArcelorMittal Galati

"In aceasta dimineata, a avut loc o greva spontana in interiorul combinatului. Peste 350 de salariati din toate sectoarele DMPS au incetat lucrul la ora 7.30 si s-au adunat in fata unei anexe a uzinei, cerand explicatii cu privire la anuntul privind incetarea productiei de piese mecanice.

In fata lor au venit directorii DMPS, Herve Mouille si Dorin Furtuna, precum si directorul pentru Relatii Industriale, Gelu Matoian. Oamenii au fost, insa, total nemultumiti de explicatiile primite si au spus NU incetarii productiei de piese mecanice. Ei s-au intors la lucru dupa aproximativ trei ore", a declarat, joi, purtatorul de cuvant al sindicatului Siderurgistul, Vasile Crisan.

Surse apropiate administratiei combinatului au spus ca actiunea de la UPSRS a fost o "adunare" in timpul careia s-au cerut si s-au oferit explicatii, in liniste.

Afirmatia a fost contrazisa, insa, de liderii sindicali. "Reactia oamenilor la explicatiile primite a fost dura. Ei au spus ca s-au saturat de asemenea practici. Domnului director Herve Mouille ii cam tremura barba", a afirmat si prim-vicepresedintele sindicatului Solidaritatea, Vladimir Sandor.

Metalurgistii de la ArcelorMittal ameninta din nou cu greva

Manifestatiile urmeaza sa continue pe parcursul zilei de joi, dar in afara combinatului. Sindicatul Solidaritatea sustine, intre orele 14.00 si 16.00, un protest la Poarta Est, generat tot de intentia ArcelorMittal Galati de a inceta productia de piese mecanice. O asemenea decizie ar lasa pana la 400 de oameni fara activitate.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, fiind prezenta in peste 60 de tari. In Romania, Grupul controleaza combinatele din Galati si Hunedoara, fabricile de tevi din Galati, Roman si Iasi, operatorul portuar Romportmet Galati si filiala locala a companiei de constructii ArcelorMittal Construction.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: rNews

Articol citit de 1270 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Trist!

Dar in toate tarile in care isi defasoara activitatea concernul Mital sunt luate masuri de suspendare totala sau partiala a productiei complexelor siderurgice.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor