Ziare.com

Metalurgistii de la ArcelorMittal ameninta din nou cu greva

Luni, 23 Mai 2011, ora 09:31

   

Metalurgistii de la ArcelorMittal ameninta din nou cu greva
Metalurgistii de la ArcelorMittal se pregatesc, din nou, de greva. Sindicatul National "Solidaritatea" al Metalurgistilor din Romania (SNSMR) a transmis conducerii combinatului din Hunedoara o adresa prin care reitereaza revendicarile legate de negocierea Contractului Colectiv de Munca pentru perioada 2011-2012.

Revendicarile nu vizeaza doar majorari salariale, ci si o serie de alte drepturi, legate de conditiile grele de munca, de acordarea de sporuri pentru orele suplimentare lucrate, pentru concedii si zile de sarbatoare, potrivit Jurnalul National.

Vicepresedintele SNSMR, Marin Mititelu, de la ArcelorMittal Hunedoara, a declarat pentru sursa citata ca, daca pana marti, la ora 13, nu vor cadea de acord cu conducerea, se va trece la o greva de avertisment in aceeasi zi.

"Daca, nici pe parcursul saptamanii viitoare, revendicarile noastre nu vor fi acceptate, atunci, in ziua de luni, 30 mai, ora 7:00, vom demara greva generala, pe perioada nelimitata", a declarat Mititelu.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

ArcelorMittal a decis sa transforme in fier vechi Furnalele nr 1 si 2, Otelariile Linz Donowitz nr 2 si 3, Turnatoria Continua nr 3, Laminorul de Semifabricate, Laminorul Slebing si cel de Tabla Groasa nr 1, precum si Uzina Cocso-Chimica.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 878 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor