Seful ArcelorMittal: Criza UE poate fi rezolvata daca am avea Statele Unite ale Europei

Vineri, 17 Mai 2013, ora 18:53
2327 citiri
Seful ArcelorMittal: Criza UE poate fi rezolvata daca am avea Statele Unite ale Europei
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Cotroceni, pe proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, acesta spunandu-i sefului statului ca, in opinia sa, criza europeana poate fi rezolvata prin infiintarea Statelor Unite ale Europei, oficialul roman spunand ca sustine ideea.

"Sidex este foarte importanta pentru ArcelorMittal si suntem determinati sa fim parte a industriei romanesti. In acelasi timp, suntem intr-o situatie in care starea macroeconomica europeana nu este buna. Cererea europeana de otel a scazut cu 30%, comparat cu perioada precriza. Asta inseamna 60 de milioane de tone de capacitati in exces. Nu este cerere, nu este crestere, comparat cu SUA, unde cererea este deja asemanatoare cu cea din perioada precriza (...). Deci avem multe capacitati, dar nu ne dezvoltam, sau nu ne intoarcem la nivelul precriza", a spus Laksmi Mittal.

Seful ArcelorMittal se intalneste cu Basescu si Ponta

Presedintele Basescu a spus ca Uniunea Europeana este in criza, nu in precriza, cum este situatia in statele Unite. "Comentariul meu este ca criza europeana poate fi rezolvata daca am avea Statele Unite ale Europei, nu Consiliul European", a spus Laksmi Mittal.

Basescu ras si a raspuns ca el sprijina aceasta idee, pe care i-a impartasit-o, anterior in cursul zilei, tot la Cotroceni, presedintelui companiei Stratfor, George Friedman.

Premierul Victor Ponta si proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de productie la ArcelorMittal Galati, seful grupului siderurgic declarand ca asteapta sa fie gasite solutii sustenabile in domeniul energiei.

Joi seara, premierul Ponta a anuntat ca se va intalni, vineri, cu presedintele companiei ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, care va veni la Bucuresti la invitatia sa, preocupat fiind fata de pozitia pe care Romania o va avea la urmatorul Consiliu European, dedicat problemelor din sectorul energetic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#Lakshmi Mittal Traian Basescu, #Lakshmi Mittal Romania, #Lakshmi Mittal Statele Unite ale Europei , #Lakshmi Mittal