Ziare.com

Mittal Steel Roman si Mittal Steel Iasi si-au schimbat numele

de Irina Olteanu
Miercuri, 17 Octombrie 2007, ora 17:46

   

Mittal Steel Roman si Mittal Steel Iasi si-au schimbat numele
Actionarii producatorului de tevi Mittal Steel Roman au aprobat schimbarea denumirii companiei in ArcelorMittal Tubular Products Roman, modificarea fiind propusa de actionarul majoritar Mittal Steel Holdings AG, se arata, miercuri, intr-un comunicat al companiei. In acelasi timp, actionarii companiei au aprobat si schimbarea siglei companiei.

Mittal Steel Roman (PTRO) a afisat in primul semestru un profit net de 28,57 milioane lei , in scadere insa cu 14,24% fata de perioada similara din 2006. Mittal Steel Roman este specializata in productia de tevi fara sudura din otel, iar capitalul social al PTRO este de 36,11 milioane de lei, divizat in 14,44 milioane de actiuni.

Mittal Steel Holdings AG controleaza aproape 70% din companie, prin detinerea a 10,08 milioane de actiuni, conform raportarilor din 13 septembrie 2004.

Combinatul Mittal Steel Roman (fost Petrotub) a fost preluat la sfarsitul anului 2003 de grupul siderurgic Mittal, care mai detine in Romania fostele combinate Sidex Galati, Siderurgica Hunedoara, Tepro Iasi, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Si producatorul de tevi Mittal Steel Iasi si-a schimbat numele in ArcelorMittal Tubular Products Iasi, iar actionarii companiei au aprobat si inlocuirea lui Roelof Ljsbrand Baan, membru in consiliul de administratie al firmei iesene, cu Jerome Granboulan.

Fabricantul de produse feroase si aliaje Mittal Steel din Iasi (SIDG) a afisat in prima jumatate a acestui an pierderi de 2,58 milioane lei, cu 7,3% mai mari decat cele inregistrate in perioada similara a anului trecut, pe fondul scaderii productiei.

In primul semestru din acest an, compania a avut o cifra de afaceri de 107,8 milioane lei, cu 5,42% mai mica decat in aceeasi perioada din 2006. Mittal Steel Iasi este specializata in productia de tevi din otel.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor