Jucătoarea descalificată de la Roland Garros la insistențele adversarelor rupe tăcerea: "Nu le înțeleg"

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 14:15
8147 citiri
Jucătoarea descalificată de la Roland Garros la insistențele adversarelor rupe tăcerea: "Nu le înțeleg"
Miyu Kato

Marie Bouzkova și Sorribes Tormo au fost aspru criticate pentru că au insistat pentru descalificarea echipei Miyu Kato / Aldila Sutjiadi (Japonia / Indonezia).

Motivul? O minge trimisă absolut neintenționat de Miyu Kato după încheierea unui joc a lovit un copil de mingi. Fata a început să plângă, iar arbitrul de scaun a decis descalificarea echipei, în special după insistențele lui Bouzkova (Cehia) și Sorribes Tormo (Spania).

Puse la zid pentru comportamentul lor și criticate pentru că s-au amuzat pe seama situației, în vreme ce japoneza plângea, Marie Bouzkova și Sara Sorribes Tormo și-au primit "răsplata".

Ele au fost eliminate în sferturi de Nicole Melichar-Martinez (SUA) și Ellen Perez (Australia).

Mai mult, Sorribes Tormo a pierdut și în optimi, la simplu.

Asta în timp ce japoneza Miyu Kato s-a calificat în semifinale la dublu mixt.

Ce a declarat Miyu Kato

"După ceea ce s-a întâmplat duminică, nu m-am putut concentra deloc azi. Nu am mai putut să înghit prea multe. Din fericire, colegul meu de echipă, Tim, a fost acolo pentru mine. Fără el, cu siguranță nu aș fi reușit.

Orice aș spune, realitatea este că mingea mea a lovit-o. Ăsta este adevarul. Nu pot spune altceva decât că îi cer scuze ei, partenerei mele de dublu feminin, oamenilor care au fost alături de noi, spectatorilor și organizatorilor turneului.

Mă aștept la o amendă, chiar și la o pedeapsă exemplară. Îmi voi înfrunta responsabilitățile. Astăzi tot ce vă pot spune este că sunt recunoscătoare că publicul nu m-a huiduit când am părăsit terenul ieri.

Singurul lucru pe care îl regret, și nu voi merge mai departe, este că, în mod normal, jucătorilor li se arată imagini din meci. Cu toate astea, ieri, acestea nu au fost disponibile. Nu știu dacă a fost ceva intenționat sau nu, dar se pare că nu vor să ni le arate.

Deci, nu pot decât să vorbesc despre ceea ce am văzut eu. Nu cred că mingea mea a lovit puternic. Nu spun asta pentru a mă absolvi de responsabilitate, dar cred că, pentru propria mea conștiință, ar trebui să am dreptul să revăd, chiar și în privat, imaginile, pentru a-mi asuma adevărul.

Mi s-a spus că mingea a lovit-o în gât sau puțin mai jos, pentru că se ținea de cutia toracică. Nu știu de ce adversarele mele, care erau cu spatele la copilul de mingi, au mărturisit că a fost lovită în cap și de ce au spus că sângerează. Nu cred că sângera. Nu înțeleg atitudinea adversarelor de a înrăutăți situația", a declarat Miyu Kato, informează L'Equipe.

Cine e fosta lideră mondială care va decide soarta Simonei Halep: ”Greutatea e pe umerii ei”
Cine e fosta lideră mondială care va decide soarta Simonei Halep: ”Greutatea e pe umerii ei”
Simona Halep a revenit în competiții ca urmare a deciziei pe care a anunţat-o TAS, de reducere a suspendării de 4 ani dictată de ITIA la 9 luni. Deși și-a anunțat prezența săptămâna...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#miyu kato, #Roland Garros, #descalificare, #Sorribes Tormo, #Marie Bouzkova , #Roland garros