Mizeria de nedescris lăsată de elevi după o acțiune ecologică: ”Din păcate, educația se face doar cu ipocrizie”

Marti, 28 Martie 2023, ora 21:23
6644 citiri
Mizeria de nedescris lăsată de elevi după o acțiune ecologică: ”Din păcate, educația se face doar cu ipocrizie”
Sute de dopuri de plastic au fost lăsate pe jos, în curtea școlii FOTO Facebook Părinții elevilor din România

Mama unei eleve din Brăila a făcut public un caz scandalos, după ce școala la care învață fiica sa a organizat ”Săptămâna verde”.

Într-o postare pe Facebook, pe grupul pentru părinți denumit ”Părinții elevilor din România”, femeia vorbește despre ”ipocrizia” care caracterizează sistemul de învățământ din țara noastră.

Ea a povestit că, deși evenimentul organizat era dedicat reciclării, după ce profesorii și-au făcut poze în care ”s-au mândrit cu acțiunea făcută”, sute de dopuri de plastic au fost lăsate pe jos, în curtea școlii, mai multe zile.

”Știți definiția cuvântului ”ipocrizie”? Acest cuvânt descrie perfect starea învățământului românesc. În săptămâna 20-24 martie, în școala fetiței mele, s-a desfășurat ”Săptămâna verde”!

Acest verde ne-a dus cu gândul la reciclare, s-au pornit motoarele cadrelor didactice care au trasat sarcini părinților, au trâmbițat activități de conștienzare a poluării și au îndemnat copiii să protejeze planeta prin reciclare. S-au trimis mesaje în ultim moment în care se cereau 100 de dopuri de plastic pentru a scrie pe asfalt, cu ajutorul acestora, mesaje de conștientizare! După acțiuni unde s-au făcut sute de poze, s-au editat colaje și fiecare cadru didactic s-a mândrit cu acțiunea făcută, a rămas ceea ce vedeți în poză! Priviți”, a scris mama elevei pe Facebook.

Ea a precizat că activitatea a fost organizată pe 23 și 24 martie și că poza a fost făcută luni, 27 martie. În weekend, multe dopuri au fost împrăștiate de vânt.

”Ieri nimeni nu a luat inițiativa ca măcar în pauze să se iasă în curte și împreună cu cadrele didactice, copiii să strângă acele capace! Din păcate, educația se face doar cu ipocrizie, să adunăm la mape calificative bune, să dăm bine pe tapet, dar în urmă lăsăm gunoi”, a mai scris mama elevei, potrivit educatieprinlectura.ro

#mizerie scoala, #Braila, #actiune ecologica, #reciclare, #dopuri, #plastic , #scoala