Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Impartiti Libia! Cine urmeaza? (Opinii)

Duminica, 23 Octombrie 2011, ora 21:50
4374 citiri
Impartiti Libia! Cine urmeaza? (Opinii)
Foto: The Week (Nate Beeler - Cagle Cartoons)

Aveau si italienii asa, ca o colonie, unde nu existau cuvinte din domeniul tehnic, ca libienii foloseau pentru ulei de motor niste mozzarella vopsita cu crema de ghete, dar Berlusconi e batran si bolnav la minte, deci bum!

Acum ca l-au gajbit pe dictator, lumea libera se masturbeaza la vederea imaginilor cu Gaddafi asezat direct pe nasalie. Mai la vale, dupa cinci minute de stiri externe, vede atrocitatile din Siria (next stop), dupa alte cinci priveste spre Iran, unde povestea lui Alexandru Macedon le arata si astazi americanilor ca nimic nu-i imposibil. Yes, we can!

Dupa ce vor numara toate firele de nisip, ce le va mai ramane de facut? Ca pe luna nu sunt dictatori! Niciun bai, pana termina cu lumea araba, si-si vor pune creierii pe moate sa ingenuncheze si China & restul suflarii asiatice, inventeaza ei in ebrubete si niste extraterestri colonizatori ai Caii Lactee, ca nu degeaba experimenteaza la Hollywood seriale ca "Stargate".

Americanii se justifica: aducem democratia peste tot in lumea care o cere. Si de ce sa n-o ceara? Peste tot vor exista grupuri care vor sa-si demoleze liderii, si pentru asta vor accepta sprijinul agentilor de influenta, ca asa se numesc acum spionii. Nu degeaba, normal. Dupa prapad, trebuie reconstruit, si cine sa o faca? Americanii, fireste! Vin ei cu drumuri, hidrocentrale si fabrici de curele de transmisie. Tot nu degeaba.

Ca nu mai trebuie sa curga sangele popoarelor. Asa ca baga, discret, niste arme la triburile care-si doresc puterea, si mai curge niste sange, dar de aceasta data in numele democratiei. Si uite-asa apare si pacea. Cu bombardamente in sprijinul Consiliului National de Tranzitie. Nu-i nimic, dupa doua saptamani vor vedea libienii cu ochiul stang, dupa un an li se va misca si dreptul, si cand vor putea sa-si foloseasca organul vederii pe deplin, vor realiza ca au ramas fara petrol, citrice si maslini. Dar vor avea Internet, coca-cola si reality-show-uri.

Cum in lumea araba nu se fac sondaje, nimeni nu va sti vreodata cati dintre locuitorii Libiei isi doresc democratia americana cu tot ce prespune ea in tarile unde exista o patura bogata, subtire din punct de vedere numeric, si o populatie tinuta in saracie si slab informata. Dar nici nu conteaza.

Statele Unite ale Caii Lactee nu-si doresc decat sa aiba acces la resurse, nu-si propun sa sustina organizarea de alegeri libere cu adevarat, pentru ca s-ar putea trezi ca la putere ajung grupuri care intorc foaia si-i lasa cu ochii in soare. Si bine ar face!

Atunci ar fi inventat, insa, alt grup rebel, si tot asa. Situatie care nu s-ar perpetua daca SUA si-ar vedea de parohie si ar renunta la statutul de jandarm mondial. Banii pe care-i investeste in razboi ar putea fi folositi pentru energia verde, care nu polueaza si are o sursa inepuizabila.

Vor spune unii ca si democratia romaneasca isi datoreaza existenta tot americanilor. Asa-i, dar nu de dragul ei a cazut Cortina de Fier, ci pentru a deschide noi piete produselor din economiile avansate.

Este democratia lor, nu a mea. Asa cum au inventat pentru "negri" termenul "afroamerican" si imi mananca timpul desi "time is money" este tot un produs de pe malurile Potomacului, asa instaureaza peste tot sabloanele are atunci cand nu omoara oameni, omoara traditii. Pentru smecherii lor, noi avem "Bercea" si "Butoane". Cu asta ne alegem, oriunde in lume ne-ar gasi pax americana.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#razboi Libia, #Gaddafi ucis Livia, #eliberae Libia, #petrol Libia , #Libia