Familia lui Gaddafi ii cere cadavrul

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 15:16
3248 citiri
Familia lui Gaddafi ii cere cadavrul
Foto: Arhiva

Vaduva fostului lider libian, Moammar Gaddafi, a cerut "ONU si organizatiilor internationale, in numele familiei combatantului martir Moammar Gaddafi, sa constranga CNT sa predea cadavrele martirilor triburilor lor, pentru a le inmormanta conform riturilor islamice".

Potrivit Reuters, familia fostului lider libian a cerut si o ancheta asupra mortii sale.

Postul de televiziune sirian care a difuzat comunicatul vaduvei lui Gaddafi adauga ca aceasta s-a declarat mandra de curajul sotului ei si al copiilor, care "au tinut piept agentilor din 40 de state, timp de sase luni".

Intre timp, inmormantarea lui Muammar Gaddafi a fost amanata, intrucat nu s-a convenit inca asupra locului in care va fi inhumat, potrivit ministrului pentru petrol din Consiliul National de Tranzitie. Acesta va ramane secret, pentru a evita orice pelerinaj la mormantul sau pe viitor.

Colonelul Gaddafi a fost ucis, joi, dupa ce a fost capturat de luptatorii rebeli pe care candva ii numea "sobolani". El a fost incoltit si impuscat in cap dupa ce rebelii au preluat controlul asupra orasului sau natal, Sirte.

Potrivit unor surse, dictatorul ar fi fost ranit intr-un schimb de focuri intre loialisti si rebeli si ar fi fost gasit ascunzandu-se intr-o conducta de evacuare. Alte surse infirma aceasta versiune si spun ca fostul lider libian a fost impuscat de rebeli.

In orice caz, capturarea sa a intervenit dupa ce aviatia NATO a deschis focul asupra unui convoi mare de vehicule care incercau sa paraseasca orasul aflat sub asediu.

Corpul insangerat si pe jumatate gol al lui Gaddafi a fost luat de rebeli si dus la Misrata, oras aflat la vest de Sirte, a carui asediere, luni de zile, de catre artileria si tragatorii de elita ai colonelului l-a facut un simbol al cauzei rebele.

#inmormantare gaddafi, #familie gaddafi, #cadavru gaddafi , #murit