Gaddafi a fost localizat cu ajutorul serviciilor secrete germane

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 21:48
3328 citiri
Gaddafi a fost localizat cu ajutorul serviciilor secrete germane

Dictatorul libian Moammar Gaddafi a fost localizat cu ajutorul serviciilor secrete germane BND, care stiau de cateva saptamani unde se ascunde acesta, transmite sambata EFE, care citeaza informatii publicate de saptamanalul german Der Spiegel.

Publicatia germana mai scrie ca BND cunoastea amplasarea exacta in Sirte a lui Gaddafi, datorita unei retele de informatori foarte bine pusa la punct, pe care o are in regiune.

Der Spiegel subliniaza ca serviciile germane de informatii nu au furnizat aliatilor coordonatele exacte ale locului in care se afla Gaddafi, dar ca datele oferite au fost suficiente pentru a-l localiza cu precizie.

Saptamanalul german aminteste totodata ca nu este pentru prima oara cand BND intervine discret intr-un razboi sau intr-un conflict si ca a mai facut acest lucru in Irak, in 2003, in pofida opozitiei exprimate de cancelarul german de la acea vreme, Gerhard Schroeder, care nu a dorit ca Germania sa participe la invazia condusa de SUA.

Cu acel prilej, BND a oferit serviciilor secrete americane date precise asupra potentialelor obiective militare din Bagdad, pentru a facilita raidurile aeriene efectuate de americani.

#Gaddafi servicii secrete, #servicii secrete germane, #Bundesnachrichtendienst Gaddafi , #murit