Gaddafi a murit, Bashar al-Assad e urmatorul pe lista, spun sirienii

Autor: Ana Ilie
Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 15:49
3138 citiri
Gaddafi a murit, Bashar al-Assad e urmatorul pe lista, spun sirienii

Liderii opozitiei siriene prezic ca presedintele Bashar al-Assad ii va urma liderului libian Moammar Gaddafi, ucis joi. Assad trebuie sa fie urmatorul lider arab care pica in urma Primaverii Arabe, spun sirienii.

In orasul sirian Homs, oamenii au sarbatorit pe strazi moartea lui Gaddafi, scrie Telegraph.

"Scandeaza ca aceasta este o zi de bucurie si speranta. Suntem cu totii foarte fericiti si speram ca asta i se va intampla si lui Bashar al-Assad. Speram ca Liga Araba ne va ajuta pe noi dupa aceasta mare realizare", a spus un purtator de cuvant al Comisiei Generale a Revolutiei siriene.

Amr al-Azm, dizident sirian in exil in SUA, care a ajutat formarea Consiliului National Sirian, a spus ca Assad trebuie sa invete lectia celor care au disparut deja. Zine al-Abedine Ben Ali din Tunisia a fugit din tara la inceputul acestui an si acum traieste bine-mersi in Arabia Saudita. Hosni Mubarak s-a luptat pana a fost indepartat de armata, si este judecat si in inchisoare. Gaddafi, cam la fel cum incearca sa procedeze Assad, s-a luptat din rasputeri si acum este mort.

"Daca as fi membru al regimului, Bashar sau fratele sau, Maher, as incepe sa-mi fac griji. Dictatorii care nu renunta la putere asa sfarsesc", a spus acesta.

"Insa el nu va schimba nimic. Va continua sa omoare si sa omoare - nu stie altceva. Sperams a-l gasim si pe el intr-o gaura intr-o zi", a incheiat al-Azm.

#Siria, #Bashar al Assad, #Assad Gaddafi, #Assad soarta Gaddafi , #murit