Gaddafi a vrut sa faca pace, cu 10 zile inainte de a muri

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 23:10
3085 citiri
Gaddafi a vrut sa faca pace, cu 10 zile inainte de a muri

Unul dintre fiii lui Moammar Gaddafi ar fi incercat sa negocieze un acord de pace secret, in numele tatalui sau, cu zece zile inainte ca acesta sa fie ucis, pe strazile orasului sau natal.

Surse ale postului de televiziune Sky News au dezvaluit ca Saadi Gaddafi (foto), refugiat in Niger in urma cu cateva saptamani, i-a telefonat comandantului militar cu cel mai inalt grad de la Tripoli, spunandu-i ca are sa-i transmita un mesaj din partea tatalui sau.

Recunoscand ca tatal sau nu va mai conduce niciodata Libia, fiul lui Gaddafi i-a cerut lui Abdul Hakim Belhaj sa coopereze pentru evitarea unei ocupatii straine. Sursa citata precizeaza ca Moammar Gaddafi inca mai credea ca va avea un loc binemeritat in istoria Libiei, fara sa-si imagineze ca ar putea avea sfarsitul sangeros pe care l-a avut joi.

Intre timp, au aparut noi imagini care arata umilinta la care a fost supus dictatorul libian. Reuters a transmis cateva capturi in care Gaddafi este bruscat de fortele Consiliului National de Tranzitie si se vede clar cum incearca sa se apere, desi este plin de sange.

Noi fotografii cu Gaddafi torturat - imagini socante

Inmormantarea lui Muammar Gaddafi a fost amanata, intrucat nu s-a convenit inca asupra locului in care va fi inhumat, potrivit ministrului pentru petrol din Consiliul National de Tranzitie.

Potrivit Sky News, nu sunt clare motivele pentru care a fost amanata inhumarea lui Gaddafi, dar este posibil sa fie dispute in culise intre brigada de la Misrata si Consiliul National de Tranzitie cu sediul la Tripoli.

#oferta gaddafi pace, #Saadi Gaddafi, #oferta secreta gaddafi , #murit