Gaddafi ar fi cumparat ilegal armament din Germania

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 10:36
1592 citiri
Gaddafi ar fi cumparat ilegal armament din Germania
Foto: The Telegraph

Moammar Gaddafi a cumparat ilegal arme din Germania, potrivit unor rapoarte analizate acum de un procuror german.

Acesta examineaza posibilul comert ilegal cu arme dintre Germania si Libia. Este posibil ca fostul lider Moammar Gaddafi sa fi cumparat ilegal arme prin intermediul unei firme germane, Heckler&Koch, potrivit unor informatii publicate de Westdeutsche Zeitung si preluate de AFP.

Procurorul din orasul Stuttgart a deschis o ancheta ce vizeaza firma Heckler&Koch, in legatura cu posibilia livrare ilegala a sute de mitraliere G36, folosite de regula de armata germana. Acelasi tip de arma a fost gasit de rebelii libieni in casa fostului dictator, in timpul luptelor pentru ocuparea orasului Tripoli.

Fortele loiale liderului libian nu ar fi trebuit sa aiba acces la aceste arme, din cauza unui embargo impus Libiei, referitor la cumpararea de arme. Potrivit informatiilor altor ziare germane, seriile armelor au fost falsificate.

Firma Heckler&Koch a recunoscut ca a distribuit oficial 608 mitraliere si 500.000 de cartuse catre Ministerul Apararii din Egipt, totul cu acordul guvernului din Germania. De aici, se pare, armele au ajuns in Libia, dar nu se stie deocamdata cum au fost ele trimise acolo.

Un alt ziar german spune ca este posibil ca transportul sa fi fost negociat de unul dintre fiii lui Gaddafi, Saadi, in timpul unei vizite la sedul firmei din Oberndorf, sud-vestul Germaniei, in anul 2003. Putin timp dupa aceea, s-a raportat livrarea armelor in Egipt.

Un avocat al Heckler&Koch a declarat ca nu exista dovezi ale vizitei lui Saadi Gaddafi la sediul companiei. Totodata, el spune ca in arhivele firmei nu s-a inregistrat nicio livrare de mitraliere G36 catre Libia.

Citește și:
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciucu, comentariu deplasat privind construirea spitalului ”Dăruiește Viață”: ”Când compari un Logan cu un Ferrari”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că va construi în sector un nou spital, cu o investiție de 160 de milioane de euro. Totuși, a simțit nevoia să facă un comentariu deplasat,...
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Motivul invocat de Guvern pentru care nu aprobă legile educației în ședința de vineri
Proiectele de legi ale Educației nu figurează pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, motivul principal fiind că ministrul Educației Ligia Deca este încă în izolare, fiind bolnavă de...
#Gaddafi comert arme Germania, #Gaddafi arme ilegale Germania , #murit