Gaddafi i-a trimis o scrisoare lui Berlusconi - vezi ce i-a scris

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 09:25
3395 citiri
Gaddafi i-a trimis o scrisoare lui Berlusconi - vezi ce i-a scris
Foto: Daily Mail

Fostul dictator Moammar Gaddafi i-a scris, in luna august, "prietenului" sau Silvio Berlusconi, cerandu-i "sa opreasca bombardamentele care ii ucid pe fratii libieni si pe copii".

"Draga Silvio (...), am fost surprins de atitudinea unui prieten cu care am incheiat un tratat de prietenie favorabil popoarelor pe care le conducem. Speram din partea ta cel putin sa te interesezi de fapte si sa incerci o mediere inainte de a sprijini acest razboi", a scris Gaddafi, potrivit scrisorii publicate pe site-ul ya20.com, care citeaza AFP.

"Nu te condamn pentru ce nu esti responsabil, intrucat stiu bine ca nu esti favorabil acestei actiuni nefaste care nu te onoreaza nici pe tine, nici poporului italian nu-i face cinste. Dar cred ca tu ai in continuare posibilitatea de a da inapoi si de a face sa prevaleze interesele popoarelor noastre", continua fostul lider libian.

"Opreste aceste bombardamente care ii ucid pe fratii nostri libieni si pe copiii nostri. Vorbeste cu prietenii tai si cu aliatii vostri pentru a inceta aceasta agresiune impotriva tarii mele. Sper ca Allah atotputernic ne va calauzi pe drumul justitiei", a adaugat Moammar Gaddafi.

Scrisoarea a fost transmisa autoritatilor de la Roma la inceputul lunii august.

"Viata mea si cele ale copiilor mei sunt in pericol. Stiu din surse sigure ca Gaddafi a ordonat sa fiu ucis", a declarat premierul italian Silvio Berlusconi in luna iunie a acestui an.

Moammar Gaddafi a fost ucis, joi, in urma unei operatiuni a rebelilor libieni in orasul Sirte.

#Moammar Gaddafi murit, #Moammar Gaddafi scrisoare Berlusconi , #murit