Libia: Cadavrele a 53 de loialisti ai lui Gaddafi, gasite intr-un hotel

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 15:57
2428 citiri
Libia: Cadavrele a 53 de loialisti ai lui Gaddafi, gasite intr-un hotel
Foto: Daily Mail

Cadavrele a 53 de libieni, despre care se crede ca erau loialisti ai lui Moammar Gaddafi, au fost gasite intr-un hotel din Sirte.

Potrivit declaratiilor unor oficiali ai Human Rights Watch, citati de CNN, hotelul era sub controlul luptatorilor anti-Gaddafi.

Corpurile au fost gasite grupate in hotelul Mahari. In momentul in care membri ai Human Rights Watch au ajuns la fata locului, in jur de 20 de locuitori ai orasului puneau cadavrele in saci pentru a le ingropa: "Am gasit 53 de corpuri aflate in descompunere, care aparent apartin simpatizantilor lui Gaddafi. Unii aveau mainile legate la spate cand au fost impuscati", a declarat un reprezentant al organizatiei.

Cadavrele au fost descoperite saptamana trecuta, potrivit declaratiilor localnicilor, care le-au gasit dupa ce s-au intors la casele lor, odata cu incheierea luptelor. Unii dintre cei morti sunt locuitori ai orasului Sirte si simpatizanti ai lui Gaddafi.

Dupa starea in care se aflau corpurile, se pare ca cele 53 de persoane au fost omorate intre 13 si 19 octombrie. Unele dintre victime au fost impuscate dupa ce au fost luate prizoniere, in timpul actiunilor fortelor de lupta anti-Gaddafi in orasul Sirte.

Human Rights Watch urmareste cu atentie situatia aparuta in aceasta tara, dupa moartea liderului libian. Mai multe cadavre au fost descoperite dupa luptele din ultimele orase care erau loiale lui Gaddafi. Organizatia incearca sa limiteze actiunile Consiliului National de Tranzitie si sa evite o executie in masa a simpatizantilor fostului dictator.

Conducerea CNT nu a comentat in nici un fel aceste evenimente. Human Rights Watch spera, insa, ca noua conducere a Libiei sa investigheze aceste crime si sa nu permita celor vinovati sa scape nepedepsiti.

#Human Rights Watch Libia, #loialisti Gaddafi, #morti hotel Sirte , #murit