Moartea lui Gaddafi va creste exporturile si va ieftini petrolul

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 11:32
2134 citiri
Moartea lui Gaddafi va creste exporturile si va ieftini petrolul

Disparitia dictatorului Moammar Gaddafi confera un plus de stabilitate Libiei si creste sansele ca exportul de petrol sa fie reluat mai repede.

Nuri Berrunien, presedintele Companiei Nationale de Petrol din Libia, spune ca moartea lui Gaddafi va grabi cresterea exporturilor de petrol. "Multe lucruri vor reveni la normal, odata cu aceasta veste buna", a declarat Berrunien, pentru Bloomberg.

Va mai dura cateva luni pana ce Libia va reusi sa produca la fel de mult petrol ca inainte de intrarea in razboiul civil din acest an. Totusi, prin inlaturarea definitiva a fostului dictator, amenintarile unor noi violente care ar putea reduce exporturile sunt mult mai mici, informeaza Yahoo Finance.

Petrolul va fi mai ieftin

Reluarea productiei va scadea pretul petrolului pe pietele internationale, lucru care va influenta si costul combustibililor la pompa. Libia exporta un sortiment rar de petrol, cunoscut sub denumirea de petrol "usor" sau "dulce". Produsul este valoros pentru ca poate fi foarte usor transformat de rafinarii in motorina si benzina.

Citeste mai multe despre Moartea lui Gaddafi va creste exporturile si va ieftini petrolul pe Business24.ro.

#Moammar Gaddafi murit, #Moammar Gaddafi Libia petrol, #Moammar Gaddafi export petrol , #murit