Saif al-Islam, fiul lui Moammar Gaddafi, a fost capturat si este ranit

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 18:54
2259 citiri
Saif al-Islam, fiul lui Moammar Gaddafi, a fost capturat si este ranit
Foto: The Guardian

Saif al-Islam Gaddafi, al doilea fiu al lui Moammar Gaddafi, a fost capturat si este ranit, la o zi dupa moartea liderului de la Tripoli.

Ministrul Justitiei, Mohammed al-Alagi, a declarat pentru Al-Arabiya, ca Seif al-Islam a fost ranit si se afla intr-un spital din orasul Zlitan. Se pare ca Seif al-Islam incerca sa fuga din Sirte, cand a fost ranit si prins de luptatorii Consiliului National de Tranzitie.

Zvonul nu a fost confirmat si de ministrul Informatiei, Mahmoud Shammam, care a declarat ca nu se stie cu siguranta unde se afla fiul lui Gaddafi.

Alte voci din interiorul CNT sustin ca Saif al-Islam se ascunde in desert, intr-o zona invecinata orasului Bani Walid, unul dintre ultimele doua orase care ramasesera loiale lui Gaddafi. In schimb, unele surse au afirmat, vineri dimineata, ca Saif s-ar afla in drum spre granita cu Nigeria.

Moammar Gaddafi, Saif al-Islam si fostul oficial Abdullah al-Senoussi au fost acuzati de crime impotriva umanitatii din cauza represiunilor severe la care au fost supusi disidentii, dupa ce revolta impotriva regimului a inceput la jumatatea lunii februarie, transformandu-se intr-un razboi civil.

Un alt fiu al lui Gaddafi, Moutassim, a fost ucis joi, in actiunea in urma careia a murit si liderul libian.

#saif al islam capturat, #fiu ranit gaddafi , #murit
Comentarii