"Testamentul" lui Gaddafi - Vezi ultimele dorinte ale dictatorului libian

Autor: Ana Ilie
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 19:28
7123 citiri
"Testamentul" lui Gaddafi - Vezi ultimele dorinte ale dictatorului libian

Seven Days News, website-ul lui Moammar Gaddafi, fostul lider libian ucis joia trecuta, sustine ca a publicat testamentul dictatorului.

Documentul ar fi fost inmanat unor membri ai familiei lui Gaddafi, unul find ucis, al doile arestat si, in fine, al treilea, reusind sa scape din luptele din Sirte, scrie BBC.

Iata ce sta scris in asa-zisul testament al lui Gaddafi:

"Acesta este testamentul meu. Eu, Moammar bin Mohammad bin Abdussalam bi Humayd bin Abu Manyar bin Humayd bin Nayil al Fuhsi Gaddafi, jur ca nu exista alt Dumnezeu decat Allah si ca Mohammed este Profetul lui Dumnezeu, pace lui. Jur ca voi muri ca musulman.

Daca voi fi ucis, vreau sa fiu inmormantat conform ritualurilor musulmane, in hainele pe care le purtam la momentul mortii si cu coprul nespalat, in cimitirul din Sirte, langa familia si rudele mele.

Mi-ar placea ca familia mea, in special femeile si copiii, sa fie tratati bine dupa moartea mea. Poporul libian trebuie sa-si pastreze identitatea, realizarile, istoria si imaginea onorabila a stramosilor si eroilor sai. Poporul libian nu trebuie sa dea uitarii sacrificiile oamenilor cei mai buni si mai liberi.

Le cer sustinatorilor mei sa continue rezistenta si sa se lupte cu orice agresor strain din Libia, azi, maine si intotdeauna.

Oamenii liberi din lume trebuie sa afle ca am fi putut sa ne targuim si sa ne vindem cauza in schimbul unei vieti personale sigure si stabile. Am primit multe oferte in acest sens insa am ales sa fim in fruntea confruntarii, ca insemn al onoarei si datoriei.

Chiar daca nu castigam imediat, vom da o lectie generatiilor viitoare ca alegand sa protejam natiunea noastra este o onoare si vanzarea ei este cea mai mare tradare pe care istoria si-o va aminti mereu in pofida incercarilor celorlalti de a va spune altceva".

#Moammar Gaddafi, #Moammar Gaddafi testament, #Moammar Gaddafi dorinte, #moammar gaddafi mort , #murit