Ziare.com

Ultimele minute din viata lui Gaddafi, povestite de un luptator libian (Video)

de Florin Necula
Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 10:35

   

Ultimele minute din viata lui Gaddafi, povestite de un luptator libian (Video)
Mohammed Sheba, un rebel libian, a fost unul dintre luptatorii care au asistat la momentul in care Gaddafi a fost capturat si ucis.

Barbatul a avut ocazia sa vorbeasca cu fostul lider al Libiei, in minutele dintre prinderea sa si momentul in care acesta a fost ucis. Sheba i-a vorbit lui Gaddafi despre orasul sau, Misrata, si despre ce a facut tarii fostul dictator, transmite BBC.

"L-am intrebat daca ne cunoaste. Nu a vorbit, dar i-am spus 'Noi suntem oamenii din Misrata'. Atunci Gaddafi a intrebat 'Ce am facut oamenilor din Misrata? Nu le-am facut nimic'. I-am raspuns ca i-a omorat pe multi dintre noi si ne-a daramat multe case", a declarat rebelul.

Sheba a spus ca a crezut ca "este altcineva, ca doar seamana cu Gaddafi, nu credeam ca este el. Dar cand m-am uitat la fata lui, am fost convins ca este el. Am vorbit cu el aproape doua minute".

Luptatorul libian a povestit despre frica lui Gaddafi din timpul conversatiei pe care au avut-o, spunand ca fostul presedinte "vorbea foarte incet, era foarte speriat. Am ras, iar el s-a speriat. Eram uimit ca Gaddafi era speriat. I-am spus 'Te-am prins Gaddafi, te-am prins. Acei tineri te-au prins'. El spunea 'Nu ma omorati, nu ma loviti'".

"I-am spus sa se ridice, sa stea in picioare. Nu putea sa stea in picioare pentru ca-i era frica. Nu putea merge. Ne-a spus 'Va rog, aveti grija de mine'. L-am intrebat 'Cine a avut grija de noi? Tu ne-ai omorat pe noi, ai stricat totul in tara mea'", a relatat luptatorul libian.

"Mi-a parut foarte rau de el atunci. Nu am vrut sa-l lovesc, nu am vrut sa-l omor. Era foarte slabit. Am vrut sa-l pastram, dar a fost omorat. Nu stiu cum s-a intamplat, pentru ca au fost multi care au venit sa-l vada. Am fost foarte furios cand am auzit ca Gaddafi a murit".

Libia inca isi revine dupa moartea lui Moammar Gaddafi, din 20 octombrie, prin care s-a incheiat dictatura acestuia in tara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6741 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor